spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoVolvo XC40 - Evropski automobil godine predstavljen na tržištu BiH

Volvo XC40 – Evropski automobil godine predstavljen na tržištu BiH

U Sarajevu je danas bosanskohercegovačkom tržištu zvanično predstavljen novi član premium SUV društva, evropski automobil godine – Volvo XC40.
Riječ je o crossoveru koji postavlja nove standarde u klasu kojoj pripada prije svega svojim upečatljivim dizajnom, a zatim pogonskom gamom i i mnoštvom sigurnosnih sistema svojstvenih Volvo automobilima.
“Na samog Volva XC40 se ponosimo ne samo zbog nagrade evrospkog automobila godine već i zbog toga što smo jedan tako mali automobil uspjeli beskrajno iskoristiti i opremiti posljednjim sigurnosnim sistemima kakvi se mogu naći i u većim modelima. Sam prostor u kojem je napravljen Volvo XC40 nazvali smo ‘inteligentni prostor’ jer je do krajnjih granica iskorišten prostor koji vozilo nudi“, izjavio je Kristjan Anđelković, Volvo produkt manager.
Na samom startu Volvo XC40 će dolaziti u dva nivoa opremljenosti i to Momentum i R-Design, a na proljeće stiže ulazni model i luksuzni Inscription.
U unutrašnjosti će se već u startu ispred vozača naći digitalni kokpit sa 12,3 inča velikim ekranom, dok će se na centralnoj konzoli naći ekran osjetljiv na dodir veličine 9 inča. Među sigurnosnim elementima kao standard dolazi poznati City Safety sistem zadnje generacije koji prepoznaje pješake, bicikliste i veće životinje i radi po danu i po noći. Tu je i Line assist uz Run Offroad intigation koji prepoznaje da vozilo napušta planirani put i samostalno vozilo vraća na pravi put.
Za pogon će biti zadužena tri benzinca sa rasponom snage od 156 KS do 247 KS, te dva dizelaša od
150 i 190 KS. Kasnije se očekuje i hibridna kombinacija te potpuno električni model.
Cijene Volva XC40 u Bosni i Hercegovini kreću počev od 29.000 eura, ovisno od izbora paketa opreme te pogonskog agregata, a ovaj model već je dostupan u Volvo centru u Sarajevu u ulici Safeta Zajke 181.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više