spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoVolvo Cars uvodi mjere za ublažavanje posljedica pojave koronavirusa

Volvo Cars uvodi mjere za ublažavanje posljedica pojave koronavirusa

Pandemija koronavirusa negativno utiče na kompaniju Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama koje su povezane sa radom zaposlenika.
Kompanija na prvo mjesto postavlja zaštitu zdravlja i bezbjednost svih zaposlenih. Preventivne mjere i ograničenje putovanja već su stupili na snagu.
Sad treba sve snage usmjeriti u ograničenje širenja virusa provođenjem društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje mnogih ličnih mjera bezbjednosti, navode iz Volva.
Pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. aprila. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u periodu od 26. marta do 14. aprila. Zaposleni u kancelarijama kompanije od 26. marta nadalje radiće od kuće, i to sa skraćenim radnim vremenom. Tim mjerama želimo očuvati radna mjesta i osigurati da se kompanija Volvo Cars vrati na uobičajeno poslovanje čim to bude moguće, saopćeno je iz ove kompanije.
Početkom mjeseca kompanija je nakon dužeg perioda zabrane proizvodnje otvorila svoja četiri
pogona u Kini. Današnja posjeta prodajnim salonima upućuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu, što ističe prednosti uravnoteženog poslovanja kompanije Volvo u svijetu.
“Naša glavna briga su zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše kompanije. Zahvaljujući dragocjenim programima podrške, koje uvode vlade i organi vlasti, uspjeli smo brzo da preduzmemo mjere. Zahvaljujući dragocjenim programima podrške, koje uvode vlade i organi vlasti, uspjeli smo brzo da preduzmemo mjere. Mi u kompaniji Volvo Cars smatramo da te mjere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljnjih posljedica pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti Volvo Carsa”, rekao je generalni direktor Håkan Samuelsson.
Proizvodni pogoni Volvo Cars, na koje se odnose današnje najavljene mjere, nalaze se u područjima Torslanda, Skövde i Olofström (Švedska), u mjestu Ghent (Belgija) i Južnoj Karolini  (SAD), dok kancelarijsko osoblje radi u sjedištu kompanije u Göteborgu u Švedskoj, kao i pogonu u Ghentu i pripadajućim tržištima.
“Također, u skladu sa situacijom vezanom uz pandemiju koronavirusa ograničili smo rad naših centara u skladu sa vladinom odlukom o zatvaranju prodavnica koje nisu nužne. Zatvorili smo prodajni dio centara, dok naši dežurni servisi rade i dalje te brinu za Vašu mobilnost i sigurnost na cesti. Stanje u zemlji i svijetu redovno pratimo te ćemo se prilagođavati vladinim mjerama i preporukama”, saopćeno je iz komapnije Volvo Cars.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više