spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoVolkswagen u Sarajevu predstavio novi Arteon

Volkswagen u Sarajevu predstavio novi Arteon

Porsche BH, uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, sinoć je prigodnim programom u ugodnoj atmosferi Volkswagen salona u Sarajevu sa partnerima večeri (Predstavništvo njemačke privrede i Trgovinski odjel austrijske ambasade – Advantage Austria u BiH) premijerno na tržištu BiH predstavio novi Volkswagen Arteon za 2017. godinu.
Volkswagen Arteon – avangardni Business-Class-Gran-Turismo, čiji elementi dizajna spajaju klasično sportsko elegantno vozilo sa prostranošću fastbacka na nedavnom Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu
na natjecanju ‘Automotive Brand Contest 2017’ dobio priznanje ‘Najbolji od najboljih’ (Best of Best).
Ime Arteon – sa naglaskom na prvom slogu – čine dva sastavna dijela: ‘Art‘ opisuje harmonične linije i emociju ove limuzine, dok ga završetak ‘eon‘ definiše kao premium model.
Limuzina sa 4 vrata impresionira svojim revolucionarnim dizajnom i velikom praktičnom upotrebnom vrijednošću.
Dok stakla bez okvira predstavljaju tipičan ‘grand tourer‘ stilski element, u isto vrijeme vrata prtljažnika svojim širokim radijusom otvaranja pružaju optimalan pristup velikom prtljažniku. U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojem se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju sa hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora.
Dugačak je 486 centimetara, što je 9 cm više od Passata, a unutrašnjost je iznimno prostrana, kako na zadnjim sjedištima, tako i u prtljažniku zapremine 563 litara. Dodatnu praktičnost u odnosu na Passat daju mu peta vrata.
Od motora za sada se nude dizelski 2-litarski TDI sa 150 KS i 240 KS koji serijski dolazi s DSG mjenjačem i benzinski sa 280 KS, serijskim DSG-om i pogonom na sve točkove. U ponudi su i dvije izvedbe opreme: Elegance i R-Line.
“Arteon se samim predstavljanjem nametnuo kao trenutni predvodnik marke Volkswagen, jer je u sebi pored avangardnog i progresivnog dizajna objedinio i najnovija tehnološka dostignuća iz koncerna kao i najnoviju motorizaciju“, izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagen putnička vozila.
Omeragić je u svom obraćanju istakao da su pored Arteona pripremili i jedno iznenađenje u vidu modela e-Golf. “Radi se o potpuno električnom primjerku kultnog Volkswagenovog kompakta koji je bitan utoliko što spada u predstavnike nečega što već sada nazivaju trećom revolucijom u automobilskoj branši. Ona neće zaobići ni Bosnu i Hercegovinu, pa u tom smislu želimo kao kompanija i kao marka pokazati aktivan pristup i spremni dočekati elektrifikaciju voznih parkova u Evropi i svijetu, a koja će neminovno uslijediti“, dodao je Omeragić.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više