spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoVolkswagen predstavio I.D. Roomzz concept

Volkswagen predstavio I.D. Roomzz concept

Volkswagen je predstavio Volkswagen I.D. Roomzz concept, svoj najnoviji i vjerovatno najveći član električne I.D. porodice. Ovaj veliki električni crossover koncept po veličini sliči Touaregeu, s tim što Roomzz ima više formalne hatchback linije krova, dvostruke svjetlosne rešetke na prednjoj strani i više stilizovanih svjetala.
Volkswagen I.D. Roomzz concept je studija crossovera, pri čemu se ističu moderna, prostrana i varijabilna unutrašnjost, kao i ID Pilot sistem sa autonomnom vožnjom Nivoa 4. Svjetsku premijeru imat će na ovogodišnjem sajmu automobila u Šangaju (Auto Shanghai 18-25. april).
Roomzz concept – 5 metara dugački automobil sa 4×4 pogonom – koristi MEB platformu za električna vozila i pokreću ga dva elektromotora ukupne snage 225 kW/306 KS, pri čemu autonomija sa jednim punjenjem baterija od 82 kWh iznosi do 450 km.
Sistem brzog punjenja omogućava da se baterija napuni do 80% kapaciteta za oko pola sata. Do ‘stotke’ ubrzavana za samo 6,6 sekundi, dok mu najveća brzina (električno ograničena) iznosi 180 km/h.

Unutrašnjost Roomzza krasi pravougaoni volan, dva digitalna ekrana za instrumente i infotainment

Unutrašnjost Roomzza je prilično luksuzna sa drvenim oblogama i elegantnim ambijentalnim osvjetljenjem i podsjeća na druge VW I.D. modele sa pravougaonim volanom, dva digitalna ekrana za instrumente i infotainment, dok se sjedišta mogu rotirati a presvučena su materijalom nazvanim AppleSkin, novim ekološkim proizvodom koji se sastoji od obnovljivog sirovog materijala.
Unatoč veličini crossovera, ovaj koncept ima samo četiri sjedišta, što ga čini više luksuznim luksuznim vozilom.
Volkswagen je objavio da će se produkcijska verzija I.D. Roomzz prodavati već 2021. godine na kineskom tržištu.

https://youtu.be/gEJDxoDeIE8

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više