spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoVolkswagen počinje proizvodnju e-modela I.D. u novembru 2019.

Volkswagen počinje proizvodnju e-modela I.D. u novembru 2019.

Volkswagen je službeno potvrdio kako će prvi model iz električno pokretane linije I.D. svega pet mjeseci nakon sljedeće generacije modela Golf. Tačnije, I.D. hatchback će u proizvodnju ući u novembru 2019, a prve isporuke na njemačkom tržištu se mogu očekivati do kraja sljedeće godine.
Podsjetimo, liniju I.D. će, koliko je za sada poznato, činiti najmanje tri modela, odnosno Volkswagen je za sada predstavio tri najavna koncepta hatchback I.D., crossoverski I.D. Crozz te I.D. Buzz koji će biti moderna verzija Microbusa. VW je u međuvremenu registrirao još nekoliko imena za I.D. liniju, no za sada nije poznato o kakvim će se tačno automobilima raditi, prenosi Autonet.hr.
Sam konceptni I.D. kada je predstavljen prije nešto više od godinu dana je bio pokretan električnim motorom snage 125 kW (170 KS), a proizvođač je tvrdio kako mu njegove baterije omogućuju autonomiju između 400 i 600 km. Pored toga I.D. je sposoban ubrzati do 100 km/h za manje od 8 sekundi, dok mu je najveća brzina iznosila 160 km/h.
Kakav će se tačno pogonski sklop ugrađivati u produkcijsku izvedbu za sada nije poznato.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više