spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoVolkswagen osvježio Tiguan, u ponudi i snažnija R verzija

Volkswagen osvježio Tiguan, u ponudi i snažnija R verzija

Volkswagen je osvježio svoj najprodavaniji model – Tiguan koji je dobio modifikovani prednji dio, sa standardnim LED svjetlima i novom maskom, uz izmijenjeni branik.
Na stražnjem dijelu uz dotjerani branik modifikovana su svjetla sa novom grafikom, dok se natpis modela Tiguan nalazi ispod VW loga.
Unutrašnjost Tiguana je takođe pretrpjela određene manje promjene, a primjetni su i kvalitetniji materijali. Osim novog multifunkcionalnog volana sa komandama osjetljivim na dodir, u verzijama sa skupljim paketima opreme nalaze se i nove komande klima-uređaja koje su takođe osjetljive na dodir. Tiguan facelift ima i novi multimedijalni sistem sa glasovnim komandama i velikim, centralno postavljenim digitalnim ekranom. Digitalna je i instrument tabla, sa displejom od 8 ili 10,25 inča, u zavisnosti od paketa opreme.
Što se tiče sigurnosti u vožnji, novi Tiguan je opremljen Travel Assist sistemom koji omogućava automatsku kontrolu upravljanja, ubrzanja i kočenja pri brzinama od 0 do 210 km/h.
Od motora kupcima će u ponudi biti 4-cilindrični 2.0 turbo-benzinac sa 186 KS (137 kW) i 300 Nm, zatim plug-in hybrid ukupne snage 245 KS (180 kW).  U Evropi će u ponudi biti i nova sportska verzija Tiguan R sa turbo benzinskim motorom snage 320 KS (235 kW).
Prodaja restilizovanog modela VW Tiguan u Evropi starta tokom jeseni.

https://youtu.be/aY5dVeH5swA

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više