spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoU Sarajevu održan 1. Golf Fest

U Sarajevu održan 1. Golf Fest

Na radost brojnih Sarajlija, danas je po prvi put održan susret ljubitelja VW Golfa – Golf Fest. Model koji je duboko u srcima svih Sarajlija, od prve pa do aktuelne sedme generacije izaziva osmijeh i brojne lijepe emocije i sjećanja. Svi se rado sjećaju vremena kada je sa proizvodnih traka u Vogošći silazio tada aktuelni Golf druge generacije.
Vremena su se promijenila. Golf se više ne proizvodi u Sarajevu već dvije i pol decenije, ali ga Sarajlije i dalje doživljavaju svojim. Danas su se svi prisutni na Baščaršiji mogli da prisjete tih boljih i ljepših vremena, prožive sadašnjost i pogledaju budućnost.
Ispred Sebilja na Baščaršiji su bili izloženi kako originalni primjerci TAS-ovih Golfova prve generacije, pogledaju aktuelni model Golfa ‘sedmicu’, ali i pogledaju i prvi električni e-Golf.
Centralnom dijelu manifestacije ispred Sebilja prethodio je defile kroz Sarajevo. Nakon izložbe automobila ispred Sebilja, kolona automobila je još jednim defileom krenula ka Vilsonovom šetalištu gdje je održano i proglašenje pobjednika.
Najboljim učesnicima, nagrade su obezbijedili sponzori manifestacije Car Care Centar Sarajevo, Europcar-ASA Rent, BOB Exclusive, Alfacare i Unitrade.

Spisak pobjednika 1. Golf Festa po kategorijama:

· Najljepši Golf: Hasan Busnov
· Najatraktivniji Golf: Emir Ganić
· Najatraktivnija posada: Muamer Šahić
· Najstariji vozač: Braco Tomić
· Najstariji Golf: Asim Vranac
· Najbolja ženska posada: Nerma Vukasović
· Najudaljenija posada: Edin Hasanović
· Najmlađi učesnik: Tarik Hadžieminagić
· Najoriginalniji Golf: Admin Mulaahmetović

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više