spot_img
10 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNovi Citroën C4: Svjetska premijera 30. juna

Novi Citroën C4: Svjetska premijera 30. juna

Citroën je najavio otkrivanje svoje buduće kompaktne limuzine sa petoro vrata, a svjetsku premijeru putem digitalnog eventa najavio je za 30. juni 2020. godine, saznaje poslovni portal Profitiraj.ba.
U najavi Citroën ističe da ovaj jedinstveni model nove generacije pokreće veliku ofenzivu na tržištu limuzina i obilježava nastavak strategije elektrifikacije Marke u 2020. godini.
“Najnoviji model ispunjava sve zahtjeve svog automobilskog segmenta, a tome dodaje i Citroënovu kreativnost s aspekta konceptnog dizajna, dizajniranjai udobnosti. Bit će dostupan sa 100% električnim, benzinskim ili dizelskim motorom. Predstavit ćemo vam ga na potpuno inovativnom lansiranju koje će se odvijati u 100% digitalnom okruženju”, saopćeno je iz Citroëna.
Iako Citroën zvanično nije otkrio o kojem se novom modelu radi, neki svjetski mediji navode da će u junu biti predstavljen novi Citroën C4 crossover, koji će napustiti svoju hatchback formu, radi tržišne utakmice na sve zahtjevnijem automobilskom tržištu u svijetu.
Pominje se da će novi C4 pokretati 1.2 litarski benzinski ili 1.5 litarski dizel motor. Novi C4 će ući i u segment električnih automobila, a bit će baziran na CMP platformi PSA Grupacije.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više