spot_img
18.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoSvi Opelovi modeli do 2024. preuzimaju PSA platformu

Svi Opelovi modeli do 2024. preuzimaju PSA platformu

Opel je objavio novi strateški plan poslovanja prema kojem ima samo jedan cilj, a to je po svaku cijenu postati profitabilan.
U okviru tog strateškog plana posebno je značajan onaj da će svi Opelovi modeli do 2024. godine preuzeti francusku tehnologiju, odnosno Opel će od PSA grupe preuzeti platforme za cjelokupni program. Kompanija trenutno koristi deset platformi, a ubuduće će svi njegovi modeli koristiti tek dvije. Smanjit će se i broj motora, pa će tako s deset pasti na tek četiri linije motora.
Prvi Opel koji preuzima PSA platformu je novi Combo te Corsa koja dolazi 2019. godine. Opel će do 2020. lansirati ukupno devet novih modela, piše Index.hr.
Druga velika novost je da će Opel u istom roku napraviti još jedan bitan iskorak. Naime, plan je da do 2024. godine cjelokupna gama bude elektrificirana. Time bi Opel trebao postati tzv. evropski CO2 predvodnik. Do kraja desetljeća u gami će biti četiri elektrificirana modela uključujući potpuno električnu Corsu.
Zanimljiv je i podatak kako će Opelov veliki centar u Rüsselsheimu nastaviti s radom, i to kao važni razvojni centar za cijelu PSA grupu.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više