spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoSpektakularan test Porsche Taycana na palubi američkog nosača aviona

Spektakularan test Porsche Taycana na palubi američkog nosača aviona

Dugo očekivani i najavljivani prvi Porscheov potpuno električni automobil, Taycan, doživjet će svoju službenu svjetsku premijeru u srijedu, 4. septembra. Kako bi pridobili više medijske pozornosti, marketinški stručnjaci iz Stuttgarta priredili su spektakl za javnost.
Porsche je, naime angažirao profesionalnu vozačicu utrka za test ubrzavanja do 145 km/h (90 Mph) i natrag do nule – na palubi američkog nosača aviona USS Hornet, dugog 266 metara koji danas služi kao muzej stacioniran u Kaliforniji. Porinut je 1943. a ‘penzionisan’ 1970. godine, navodi Bug.hr. USS Hornet je poznat i kao brod koji je služio za doček astronauta iz misija Apollo 11 i 12 nakon što su se isti spustili iz svemira u okean.

USS Hornet je poslužio Porscheu za prikaz mogućnosti svog novog električnog automobila

Na palubi ovog nosača aviona profesionalna vozačica Shea Holbrook koristila je ‘launch control’ sistem, ubrzala Porsche Taycan do ciljanih 90 milja na sat, te ga zaustavila na manje od 30 metara prije ruba 265 metara duge piste. U samo 128 metara dostigla je najvišu brzinu od 145,7 km/h, a cijeli test ubrzavanja i zaustavljanja trajao je samo 10,17 sekundi.
“Automobil je bio stabilan kod ubrzanja i kočenja, unatoč prilično neravnoj stazi”, izjavila je Holbrook, te kazala kako je shvatila kakav je ovo bio pothvat tek kad je pogledala snimku.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više