spot_img
10 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoŠkoda u BiH predstavila novi Kamiq, kompaktni crossover

Škoda u BiH predstavila novi Kamiq, kompaktni crossover

Škoda je u Tarčinu na prezentaciji za novinare i zvanično uvela na tržište Bosne i Hercegovine novi Kamiq, kompaktni crossover, koji je obogatio SUV ponudu marke Škoda i sada se nalazi u ‘društvu’ SUV modela Karoq i Kodiaq.
Novi Kamiq se nudi u tri nivoa opreme: Active, Ambition i Style. U serijskoj opremi, već od Active nivoa opreme se nalazi Front Assist i Lane Assist, pomoć prikretanju u brdu, prednja i stražnja LED svjetla, klima uređaj itd. Istaknute stavke dodatne opreme su: Digitalna instrument tabla, električno otvaranje prtljažnika, Full LED svjetla naprijed i nazad itd.

Novi Kamiq se nudi u tri nivoa opreme: Active, Ambition i Style

U Kamiqu se nalazi pregršt Simply Clever rješenja. Najistaknutije su držač parking karte, strugač za led u poklopcu za gorivo, mnoštvo pretinaca, poseban lijevak za sipanje tečnosti za vjetrobransko staklo i drugi.

Kamiq je povezan na internet uz pomoć integrisane SIM kartice u medija uređaju

Kamiq je najduže vozilo u svojoj klasi i ima najduže međuosovinsko rastojanje u klasi što garantuje odlične vozne karakteristike i bogat prostor u unutrašnjosti. Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara, a s preklopljenim zadnjim sjedištima do 1.395 litara, rečeno je na prezentaciji za novinare.
Novi Kamiq je povezan na internet uz pomoć integrisane SIM kartice u medija uređaju. Svi medija uređaji koji su u ponudi imaju ekran osjetljiv na dodir čije se veličine kreću od 6,5″ do 9,2″.

U ponudi su benzinci 1.0 TSI (70 i 85 kW) i 1.5 TSI (110 kW) te dizel motor sa 85 kW

U ponudi su tri benzinska motora 1.0 TSI (70 kW – 5 MAN i 85 kW – 6 MAN,7 DSG) i 1.5 TSI (110 kW – 6 MAN, 7 DSG) i jedan dizel motor sa 85 kW (6 MAN, 7 DSG).
Startna cijena modela Škoda Kamiq na tržištu BiH je 29.800 KM (sa PDV).

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više