spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoSingapur planira uvesti autobuse bez vozača 2022. godine

Singapur planira uvesti autobuse bez vozača 2022. godine

Autobusi bez vozača pojavit će se 2022. godine na ulicama Singapura u sklopu planova poboljšanja mobilnosti u tom prenapučenom azijskom gradu-državi.
Singapur je do sada uspješno sprečavao gužve kakve guše druge azijske gradove, poput Manile i Jakarte, koristeći se naknadama za korištenje cesta i velikim subvencijama javnog prevoza, pa se zbog toga svrstao među najskuplje gradove u svijetu za vlasnike automobila. Sada grad namjerava usvojiti tehnologiju samovoznih autobusa kako bi još više odvratili građane od korištenja automobila i poboljšali mobilnost.
Autobusi bez vozača uključivat će se u promet u satima u kojima se bilježe najveće prometne gužve. Prometovat će u tri nova prigradska naselja u sklopu pilot projekta, izjavio je u srijedu ministar prometa Khaw Boon Wan tokom predstavljanja centra za testiranje samovoznih vozila, prenosi Hina.
Oko 10 lokalnih i stranih kompanija u Singapuru trenutno testira tehnologiju autonomnih vozila. Neki vodeći igrači u tom sektoru smatraju da će u Singapuru za 10 godina autonomna vozila ‘bez ikakvog oblika ljudske intervencije’ voziti autocestama i prometnim gradskim ulicama.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više