spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAktuelnoSEAT pokreće proizvodnju medicinskih respiratora

SEAT pokreće proizvodnju medicinskih respiratora

Proizvodne linije za SEAT Leon u postrojenju Martorell tenutno ne proizvode automobile, a umjesto toga, prave se automatizirani respiratori kao pomoć sa zdravstveni sistem usred krize izazvane pandemijom Covid-19.
Tim inženjera je dizajnirao nekoliko prototipa, ukupno 13, sve dok se ne proizvede konačni model.
Ključ leži u brisaču vjetrobranskog stakla. Projekt se oblikuje sa zupčanicima koji su napravljeni u SEAT-u, osovinama mjenjača i prilagođenim motorom brisača vjetrobranskog stakla. Cilj je bio napraviti respiratore najvišeg kvaliteta, a rezultat je OxyGEN. Dizajnirani u saradnji sa Protofy.XYZ, i sastavljaju se u objektima SEAT-a.
Oko 150 zaposlenih iz različitih područja promijenilo je uobičajene radne jedinice, kako bi se kreirali respiratoriod dijelova koji pripadaju modelu SEAT Leon.

Na montažnim linijama SEAT-a sada se proizvode medicinski respiratori

“Upotreba montažnih linija koja proizvodi podokvire, dio automobila i njegovo prilagođavanje za kreiranje respiratora bio je ozbiljan i težak posao koji je obuhvatio mnoge oblasti kompanije, a sve to smo uspjeli uraditi u rekordnom roku od jedne sedmice. Svaki respirator ima više od 80 elektroničkih i mehaničkih komponenti i podvrgava se glavnoj kontroli kvalitete koja podrazumijeva sterilizaciju ultraljubičastim svjetlom”, izjavio je Sergio Arreciado iz oblasti Procesnog inženjeringa SEAT- a.
Respirator trenutno prolazi dugotrajno testiranje u sklopu procesa odobrenja.
Rezultat ovog projekta bio je moguć zahvaljujući solidarnosti njegovih zaposlenika i suradnji mnogih kompanija i entiteta kojima se SEAT želi zahvaliti na njihovom sudjelovanju, posebno španskoj Agenciji za lijekove i zdravstvene proizvode.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više