spot_img
18.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoSEAT Ibiza osvojila nagradu za izvrstan dizajn

SEAT Ibiza osvojila nagradu za izvrstan dizajn

Nova Ibiza je sigurno najbolji model koji je SEAT ikada proizveo u segmentu malih gradskih kompaktnih automobila. Dokaz tome je činjenica uspješnosti SEAT Ibize na brojnim međunarodnim takmičenjima za dizajn. Najnovija nagrada je za ‘izvrsno dizajniran proizvod’, osvojena na takmičenju dizajnera u organizaciji Vijeća za dizajn Njemačke.
Pored čisto estetskih kriterija, kao što su kvalitet dizajna, imidž ili vrijednost marke, njemački žiri za dizajnerske nagrade uzimao je u obzir i mnoge druge elemente poput stepena inovacije, lakoće korištenja, funkcionalnosti, praktičnosti, održivosti, ekološke kvalitete, profitabilnosti, kvalitete i tehničke izvrsnosti. Njemačka nagrada za dizajn je jedna od najprestižnijih nagrada za dizajn i od 2012.godine uživa veliki ugled, a ujedno je glavna međunarodna nagrada Vijeća za dizajn Njemačke. Kreirana je tako da prepoznaje jedinstvene, inovativne i kvalitetne trendove u oblasti međunarodnog dizajna.
“Ibiza predstavlja kulminaciju i zrelost SEAT-ove dizajnerske DNK. To je dizajnerski izraz koji je po prvi put primijenjen 2012. godine. Dali smo joj najsavršenije proporcije i posebno smo naglasili njenu zapreminu i površine kako bismo stvorili izvanredan trodimenzionalni efekat, koji će impresionirati čak i najkritičnije i najzahtjevnije posmatrače. Njeni skulpturalni oblici i njen karakter prepoznatljivi su u svakom detalju”, rekao je Alejandro Mesonero-Romanos, direktor za dizajn pri SEAT-u.
Kada je unutrašnjost u pitanju, unaprijeđene su proporcije, kao osjećaj za prostor i udobnost, a usljed pažljivo odabranih materijala, Ibiza se doima elegantnijom i kvalitetnijom.
Peta generacija SEAT Ibize predstavlja potvrdu nove dizajnerske filozofije marke koja se primjenjuje od 2012. godine, a koja je sada još zrelija i izražajnija, te potvrđuje da automobil ove klase može istovremeno biti atraktivan i funkcionalan.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više