spot_img
18.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoSarajevska izložba automobila od 14. do 17. decembra u Skenderiji

Sarajevska izložba automobila od 14. do 17. decembra u Skenderiji

Od 14. do 17. decembra ove godine u Centru Skenderija bit će održana Sarajevska izložba automobila (SIA).
Ova manifestacija se organizira u sklopu proslave 50. godina Centra Skenderija, u čijem kompleksu se u tom periodu održava i Zimska čarolija po ugledu na Advent u Zagrebu, te se očekuje znatno veća posjeta izložbi automobila.
U Gradskoj dvorani Centra Skenderija će biti izložena nova vozila, oldtimeri, trkaća vozila, kvadovi, motori, skuteri, bicikli, gume i ostala prateća autooprema, bolidi mini Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila BIHAMK-a sa simulatorom prevrtanja vozila i simulatorom funkcije sigurnosnog pojasa, te vozila Ministarstva unutarnjih poslova sa radarima i opremom za praćenje saobraćaja.
Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.
Za mališane će biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.
Prateće aktivnosti SIA su: Konferencija o sigurnosti u saobraćaju i Konferencija o elektromobilnosti, saopćeno je iz Auto Media Group koja je organizator ove manifestacije.
Sarajevska izložba automobila (SIA) bit će otvorena od 10 do 20 sati.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više