spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoSarajevo: Kod Vijećnice otvorena punionica za električna vozila

Sarajevo: Kod Vijećnice otvorena punionica za električna vozila

Kompanija Porsche Sarajevo u partnerstvu sa firmom Hager d.o.o. i Općinom Stari Grad Sarajevo poklonila je građanima Bosne i Hercegovine punionicu za električna vozila. Električna punionica je zvanično puštena u rad tokom otvorenja modernog multifunkcionalnog trga i javne podzemne garaže u ulici AvdageŠahinagića (preko puta gradske Vijećnice), Općina Stari Grad Sarajevo.
“Sa ponosom smo bh. građanima, povodom praznika Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, poklonili električni punjač koji će biti na raspolaganju svim vlasnicima i korisnicima električnih automobila, potpuno besplatno bez naknade za punjenje u narednih 5 godina. Ujedno želimo naglasiti da se radi o prvoj javnoj električnoj punionici u Sarajevu, koja će biti na raspolaganju svim građanima naše domovine, ali i turistima koji obilaze Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH.
Porsche Sarajevo je društveno odgovorna kompanija, posvećena promociji ekologije, te u narednom periodu možemo očekivati još identičnih projekata.
U BiH ima već preko 30 registrovanih električnih automobila, te očekujemo da se nadležni organi značajnije uključe u stimulaciju i podsticaje za nabavku električnih automobila kako bi se smanjilo zagađenje koje dolazi iz transporta, po ugledu na zemlje regije koje značajno podstiču nabavku ekološki prihvatljivih vozila.
“Koristimo priliku da se zahvalimo Općini Stari Grad Sarajevo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, koja je prva prepoznala potrebu i želju da u sklopu moderne javne garaže omogući instalaciju prve javne punionice koja će koristiti građanima BiH i turistima bez troškova naknade, slijedeći tako praksu modernih evropskih zemalja“, dodao je Olovčić.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više