spot_img
5.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoSamsung na CES-u predstavio Digital Cockpit 2019 i robotičke platforme

Samsung na CES-u predstavio Digital Cockpit 2019 i robotičke platforme

Ističući napredak u istraživanju umjetne inteligencije (AI), internet stvari (IoT) i 5G mreže, osim proizvoda i tehnologija sljedeće generacije, kompanija Samsung Electronics je na današnjoj konferenciji za novinare CES-a u Las Vegasu predstavila i svoj najnoviji razvoj sa kompanijom Harman, prikazujući inovacije u automobilskoj tehnologiji.
Digital Cockpit 2019 nudi poboljšano iskustvo povezanog automobila usmjereno na povezivanje, personalizaciju i sigurnost.
Zahvaljujući integraciji Bixby, vozači uz pomoć daljinskog upravljača mogu provjeriti koliko plina imaju prije odlaska na dugo putovanje ili prije odlaska podesiti temperaturu automobila za taj dan. Koristeći ugrađene kamere, novi Digital Cockpit prepoznaje specifične vozače te u skladu s tim prilagođava postavke ekrana, visinu sjedala, osvjetljenje i omiljene popise pjesama.
Putnici mogu čak da uživaju u personalizovanim ekranima na zadnjim sjedištima i da se povežu sa Samsung DeX-om u vozilu kako bi mogli u pokretu obavljati posao.
Digital Cockpit 2019 također pruža sigurnije iskustvo vožnje zahvaljujući Cellular-V2X tehnologiji koja uključuje Samsungovu stručnost u mobilnim mrežnim rješenjima s automobilskim tehnologijama. Uz Samsung C-V2X, automobili će moći primati i analizirati informacije koje će iskustvo vožnje učiniti sigurnijim i ugodnijim.

https://youtu.be/sF0-8-sqBJo

Platforme za robotiku za budućnost umjetne inteligencije

Samsung je takođe demonstrirao i svoje najnovije razvoje u robotičkim platformama, uključujući Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Samsung Bot Retail i Samsung GEMS. Samsung je održao prvu javnu demonstraciju Samsung Bot Care, koja pomaže potrošačima da upravljaju svojim svakodnevnim zdravstvenim rutinama.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više