spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoRenault u Parizu predstavio konceptni model K-ZE

Renault u Parizu predstavio konceptni model K-ZE

Kao pionir i lider u 100-postotnoj električnoj mobilnosti, Renault je u Parizu predstavio konceptni model Renault K-ZE. To je novi globalni SUV u A-segmentu inspiriran električnim vozilima, sposoban za rekordnu autonomiju u svom segmentu od 250 km po NEDC ciklusu. Osim atraktivnog sportskog dizajna, Renault K-ZE je lako napuniti zahvaljujući dvostrukom sistemu punjenja koji je kompatibilan s kućnim utičnicama i javnim infrastrukturama.
Renault K-ZE dolazi s mnoštvom opreme koja povećava iskustvo vožnje električnim vozilom, poput stražnjih senzora za parkiranje, stražnje kamere i centralnog ekrana povezanog s navigacijom i pratećim uslugama.
S obzirom da je Kina najveće i najbrže rastuće tržište za električna vozila, Renault K-ZE će stići najprije u Kinu. Vozilo će se proizvoditi lokalno od strane kompanije e-GT New Energy Automotive Co, koja je u saradnji s Dongfeng Motor Grupom i Nissanom oformljena za razvoj i proizvodnju kompetitivnih električnih vozila za kinesko tržište.
Renault je također potvrdio svoje planove za daljnju elektrifikaciju svoje game u svom procesu osvježavanja proizvoda od 2020. godine. Tako će u skorijoj budućnosti na cestu stići hibridni Clio i plug-in hibridni Mégane i Captur, dajući korisnicima mogućnost da se uključe u trend elektrifikacije s modelima koje poznaju i vole. U pitanju je inovativna i 100-postotna Renaultova tehnologija e-Tech, koja će omogućiti Renaultu da ponudi hibridne verzije u popularnom B i C segmentu.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više