spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoRenault SYMBIOZ - koncept i vizija buduće mobilnosti

Renault SYMBIOZ – koncept i vizija buduće mobilnosti

Renault SYMBIOZ proširuje viziju autonomnih, električnih i povezanih automobila do vremena kada vozila u potpunosti komuniciraju s povezanim kućama, gradovima, drugim vozilima i cestovnoj infrastrukturi, te postaju još personalnija u putovanjima, korištenju energije i zabavnim preferencijama ljudi koji ih koriste.
“Gledajući prema 2030. godini, s konceptom SYMBIOZ, zamislili smo nove scenarije sa efikasnijom upotrebom energije, povezivosti i autonomnim stilom vožnje koji će poboljšati način življenja i putovanja”, izjavio je izvršni potpredsjednik Renault Grupe Thierry Bolloré.
U skladu s Renaultovom namjerom da nastavi sa strategijom nulte emisije i imidžem lidera u proizvodnji i prodaji električnih vozila na evropskom tržištu, komforna i izuzetno modularna unutrašnjost pripisuje se stražnjem pogonu sa dva električna motora smještena na zadnjoj osovini i kapacitetnom baterijom smještenom u podnici.
Zahvaljujući različitim modovima autonomne vožnje, vožnja u SYMBIOZ-u ne mora više biti klasična. Kada ga želite koristiti u opciji dnevnog boravka prednja sjedišta se jednostavno okreću za 180 stepeni. Tada putnici mogu iskusiti potpuno novi doživljaj vožnje, osjećajući okolinu i prirodu na drugačiji, budući da sve vide kroz stakleni krov. Vozač i putnici se lako mogu opustiti i razgovarati, čitati knjigu ili uživati u potpunom pristupu njihovom personalizovanom digitalnom svijetu.
Renault SYMBIOZ maksimalno pomiče granice povezivosti i automatizacije doma. Vaš dom automatski puni vaše vozilo, a vaš automobil može ispuniti potrebe vašeg doma za strujom. Na primjer, moguće je programirati sistem da privremeno koristi energiju pohranjenu u bateriji rezervisanoj za svjetla, ekrane i kućanske aparate.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više