spot_img
18.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoRenault otkrio Clio pete generacije

Renault otkrio Clio pete generacije

Renault je nakon objave premium enterijera konačno pokazao i atraktivnu vanjštinu svog bestseller modela Clio pete generacije.
Model Clio pojavio se još 1990. U zadnje tri decenije Clio je postao Renaultov bestseller sa 15 miliona prodatih primjeraka. Samo u prošloj godini Clio je isporučen u skoro pola miliona primjeraka s čime je postao jedan od omiljenijih, ne samo evropskih, već i svjetskih automobila.

Opremljen s najvećim ekranom u segmentu, novi Clio pruža modernu ergonomiju

U enterijeru novog Renault Clija ističe se vrhunska kvaliteta i ergonomija. Kabina dobiva novu dimenziju u izradi s visokokvalitetnim materijalima, mekanim slojem na armaturnoj ploči, panelima vrata i centralnoj konzolni te izuzetno preciznom završnom obradom.
Zahvaljujući kompaktnijem dizajnu kako bi se oslobodio prostor i integriralo više tehnologija u automobilu, potpuno novi ‘Smart Cockpit’ stavlja fokus na vozača. Opremljen s najvećim ekranom u segmentu, novi Clio pruža modernu ergonomiju za uživanje u vožnji.
Novi Clio također jedinstvene inovacije u segmentu čini široko dostupnim, među kojima je električna parking kočnica, posebno korisna u gradskoj vožnji.
Nakon predstavljenog enterijera, Renault je pokazao i atraktivni vanjski izgled. Novi model dobiva na izražajnosti, a zadržava svoj uglađeni profil. Na prednjoj strani poklopac motora ima oblikovana rebra za veću aerodinamičku efikasanost. Rešetka je veća, a prednji odbojnik je naglašeniji s posebno dizajniranom centralnom zračnom letvicom koja pomaže hlađenju motora.

Zavisno od verzije 17-inčni točkovi poboljšavaju dinamičan izgled novog modela

S obzirom na veličinu, potpuno novi Clio je 14 mm kraći (dužina 4.048 mm, širina 1.798 mm), ali iznutra je prostraniji. Visinom je spušten za 30 mm (1.440mm) što doprinosi boljoj aerodinamici i ukupno dinamičnijem izgledu.
Zavisno od verzije 17-inčni točkovi poboljšavaju dinamičan izgled novog modela. Pojedinosti kao što je antena u obliku peraja morskog psa, 100-postotna LED svjetala, stražnji odbojnik i kromirani bočni prozorčići služe za modernizaciju eksterijera i poboljšanje percipirane kvalitete s kojom novi Clio ponovo postavlja visoko letvicu za konkurenciju u B segmentu.
Novi Clio je prvi automobil Alijanse koji dolazi na novoj platformi CMF-B. Nakon premijere na ženevskom sajmu automobila početkom marta ove godine tržišno će biti komercijalizovane serije R.S. i elegantna Initiale Paris.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više