spot_img
5.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoRenault–Nissan–Mitsubishi alijansa zabilježila rast prodaje od 14 posto

Renault–Nissan–Mitsubishi alijansa zabilježila rast prodaje od 14 posto

Poslovanje alijanse Renault–Nissan nakon godinu dana od pridruženja Mitsubishija je u porastu za čak 14 posto, odnosno povećanje prometa sa 5 na 5,7 milijardi eura u 2017. Najveća svjetska alijansa izvještava da je zaključno sa 2017. isporučila preko 10,6 miliona putničkih i lakih komercijalnih vozila.
Djelovanje u sinergiji je utjecalo na rast prodaje i profita svake marke pojedinačno. Strateško dijeljenje platformi, tehnologije i pogonskih jedinica, skladišta rezervnih dijelova u Evropi, Japanu i Australiji, te kombinovana prisutnost na razvijenim, tranzicijskim i novim tržištima ubrzava strateški srednjoročni plan o prometovanju preko 10 milijardi eura do kraja 2022. godine.
Prema ovom srednjoročnom planu, Renault, Nissan i Mitsubishi planiraju prodati preko 14 miliona vozila, od čega će devet miliona vozila biti izgrađeno na četiri zajedničke platforme uz korištenje do 75% aktuelnih pogonskih jednica.
Pored automobila iz B segmenta kao ključnog dijela plana, strategija uključuje i električna vozila s kojima Renault-Nissan iz godine u godinu osvajaju svjetsko tržište, često kao etablirani lideri.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više