spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoRenault luksuzni modeli obogaćeni zelenijim motorima

Renault luksuzni modeli obogaćeni zelenijim motorima

Kako bi zadovoljio visoke zahtjeve kupaca, Renault nudi vrhunsku ponudu modela koja pokrivaju sve tržišne segmente kao što su Espace crossover, Koleos SUV i Talisman u sedan i karavanskoj izvedbi. Ovi luksuzni Renault modeli su nadopunjeni novim, ekonomičnijim i zelenijim motorima te udobnošću i tehnologijama u stalnoj evoluciji.
Renault je uveo novu generaciju benzinskih i dizelskih motora kod luksuznih modela Talisman i Espace. Snažniji i ugodniji za vožnju, ovi novi motori opremljeni su tehnologijama kontrole izduvnih plinova i zadovoljavaju strogi standard za zaštitu od zagađenja – Euro 6. Novi TCe 225 EDC GPF benzinski motor opremljen je tehnologijom za kontrolu zagađenja zraka (GPF), dok novi dizelski motori u izvedbama Blue dCi 160 EDC i Blue dCi 200 EDC opremljeni su tehnologijom selektivne katalitičke redukcije (SCR).
Četverocilindarski motori s turbo punjenjem i direktnim ubrzigavanjem dio su Renaultovog strateškog plana Drive the Future. Oplemenjeni su posljednjim tehnologijama s akcentom na reducirano zagađenje okoline i veću ekonomičnost bez umanjenja performansi.
Razvijen u Renault Sport odjelu, novi TCe 225 uparen sa EDC dvostrukim kvačilom prvi je benzinski motor sa filterom krutih čestica (GPF), a u osnovi sadrži dvostruki turbopunjač i funkciju varijabilnog razvoda ventila u tri položaja.
Nova generacija Renault dizela nosi prefiks Blue. Pored ulaznih verzija Blue dCi 120 i Blue dCi 150, u ponudi su snažnije izvedbe Blue dCi 160 i Blue dCi 200 rezervisane za luksuznije modele. Jači dizelski motori imaju povećenje snage od 5 do 40 KS i rast obrtnog momenta od 10 do 20 Nm uz veću kontrolu potrošnje goriva. Renaultovi Blue dizeli razvijeni su pod plaštom zelenije tehnolgije (SCR), koja emisije nitrogen-oksida pretvara u čistu vodu i dušik.
U kombinaciji sa 4Control šasijom uparenom sa elektronski kontrolisanim ovjesom i jedinstvenim Multi-Sense sistemom, kojima su opremljeni modeli Talisman i Espace, novi turbomotori pružaju veliki užitak vožnje u vrhunskom ambijentu s optimizovanom potrošnjom goriva. S druge strane, kod Koleosa prednjače All Mode 4×4 pogon i X-Tronic mjenjačka kutija za bolji odziv motora i fluidniji prenos obrtnog momenta na podlogu bez obzira na konfiguraciju terena.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više