spot_img
18.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoPorsche predstavio redizajniranog Macana

Porsche predstavio redizajniranog Macana

Porsche je u Shanghai-u predstavio facelift modela Macana.
Ovaj izuzetno uspješni kompaktni SUV je sada znatno unaprijeđen po pitanju dizajna, komfora, povezivosti i vozne dinamike, pri tome dozvoljavajući Macanu da ostane sportska perjanica u svom segmentu.
Redizajnirani Macan je vjeran Porscheovom dizajnerskom DNS-u sa trodimenzionalnim LED svjetlima nazad. Prednja LED svjetla sada dolaze u serijskoj opremi, a najznačajnije promjene nalaze se u unutrašnjosti vozila i obuhvataju 11-inčni touchscreen monitor novog Porsche Communication Management sistema (PCM), redizajnirane i repozicionirane ventilacijske otvore, te sportski GT mjenjač viđen na Porscheu 911, dok PCM sistem nudi nove digitalne funkcije poput inteligentne glasovne kontrole i online navigacijski sistem u serijskoj opremi.
Zahvaljujući optimiziranoj šasiji, novi Macan zadržava svoj iznimni status sportskog vozila u kompakt SUV segmentu.
Priča o Macanu je priča o uspjehu. Spoj tipičnih Porscheovih performansi u svim uslovima vožnje i visok stepen praktičnosti u svakodnevnoj vožnji oduševljavao je kupce od samog početka. Od 2014.godine do danas isporučeno je 350.000 jedinica, od čega 100.000 na kineskom tržištu gdje je i predstavljen redizajnirani kompaktni SUV.
Prezentirani model će biti dostupan samo na kineskom tržištu, dok će druge izvedbe postepeno biti lansirane do kraja godine. Novi, redizajnirani Macan će bosanskohercegovačkim kupcima biti dostupan u decembru.
Iako cijene još nisu zvanično navedene, očekuje da će bazni Macan na njemačkom tržištu koštati počev od 58.000 eura.

https://youtu.be/dOdck2iVY5U

https://youtu.be/MYYke_3_lrA

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više