spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoPorsche BH premijerno predstavio novu Panameru

Porsche BH premijerno predstavio novu Panameru

Porsche BH je večeras, uz pridržavanje distance i epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, u prelijepom ambijentu Sunnylanda na Trebeviću iznad Sarajeva premijerno predstavio novu (facelift) Porsche Panameru, čime je ovaj model i zvanično uveden na tržište BiH.
Nova Panamera i Panamera 4 kao osnovni modeli u ponudu pogone provjereni 2,9-litarski V6 biturbo motor, isporučujući 243 kW (330 KS) i 450 Nm. Prema podacima kompanije Porsche BH, na bosanskohercegovačkom tržištu Panamera sa 330 KS (2,9 litarski V6) dostupna je od 185.601 KM.
Mnogo je toga što ovaj model čini avangardnim: nova generacija guma, sistemi asistencije, Porsche InnoDrive, Head-Up display….

Mnogo je toga što Panameru čini avangardnim: sistemi asistencije, InnoDrive, Head-Up display….

Novi model iz vrha ponude – Panamera Turbo S snage 630 KS – sada ima značajno poboljšane performanse u odnosu na prethodnu Panameru Turbo. Nova Panamera Turbo S ima 80 KS više snage i 50 Nm više okretnog momenta od prethodnog modela, a u modu Sport Plus ubrzava do ‘stotke’ za samo 3,1 sekundu, a postiže maksimalnu brzinu od 315 km/h.

Novi prednji dio Panamere sada odlikuju veći bočni otvori za zrak

Novi prednji dio Panamere Turbo S sada odlikuju veći bočni otvori za zrak i novodizajnirani elementi u boji karoserije, koji su vodoravno povezani i na taj način naglašavaju širinu automobila.

Na Panamerinoj premijeri izložbeno je predstavljen i prvi električni Porsche Taycan

Novitet u ponudi je i novi hibridni model – Panamera 4S E-Hybrid ukupne snage 412 kW/560 KS (kombinacija elektromotora snage 100 kW/136 KS + 2,9-litarski V6 biturbo motor sa 324 kW/ 440 KS). Ubrzava do 100 km/h za samo 3,7 sekundi, a maksimalna brzina je 298 km/h. Kapacitet baterije povećan je sa 14,1 na 17,9 kWh u odnosu na prethodne hibridne modele, a potpuno električni domet povećan je za 30 posto.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više