spot_img
5.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoPogledajte listu najsmrtonosnijih automobila u SAD

Pogledajte listu najsmrtonosnijih automobila u SAD

Kompanija za automobilsko istraživanje, iSeeCars, sastavila je listu najsmrtonosnijih automobila u SAD. Podaci istraživanja izvedeni su iz udesa koji uključuju vozila proizvedena između 2013. i 2017. godine.
Brojke su izvedene prema broju fatalnih ishoda po milijardi pređenih milja po vozilu. Na objavljenoj listi se nalazi 14 automobila za koje se smatra da imaju najviše udesa sa smrtnim ishodom. Ne veliko iznenađenje je da se lista sastoji od malih jeftinih automobila, kao i sportskih automobila.

Kompanija iSeeCars objavila listu najsmrtonosnijih automobila u SAD

Mitsubishi Mirage i Chevrolet Corevette su na vrhu liste. Mirage je imao 10,2 vozila u udesu sa smrtnim ishodom po milijardi pređenih milja, dok je Corvette imao 9,8. Poređenja radi, prosječan rejting za sve nove automobile je 2,6 fatalnih nesreća po milijardi pređenih milja, prenosi portal Dmotion.rs.
Među ostalim jeftinim automobilima nalaze se Chevrolet Spark, Kia Rio, Kia Soul, Honda Fit, i Nissan Versa Note. Među sportskim automobilima su Subaru BRZ, Nissan 370Z, Dodge Challenger, i Chevrolet Camaro.
Mali, jeftini automobili možda pružaju dobar odnos uloženog-dobijenog, ali često ne pružaju razne bezbjednosne sisteme većih i skupljih modela. Sportski automobili imaju puno snage, mogu razviti vrtoglave brzine, i često navode vozače na agresivnu vožnju, koja lako može završiti sa lošim ishodom. Ipak, ove brojke nisu toliko velike, čak ni za najsmrtonosnije modele na listi. Zahvaljujući novim tehnologijama, i najjeftiniji automobili pružaju mnogo veću bezbjednost od svojih prethodnika.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više