spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoPeugeot predstavio nove SUV modele 3008 i 5008, na tržište BiH dolaze...

Peugeot predstavio nove SUV modele 3008 i 5008, na tržište BiH dolaze početkom 2021.

Peugeot je premijerno u svijetu predstavio svoja dva nova SUV modela – 3008 i 5008 koji bi po najavama na tržište Bosne i Hercegovine trebala doći na početku 2021. godine.
Kako je rečeno na prezentaciji, novi Peugeot 3008 svojim dizajnom i opremom simbolizira približavanje premium segmentu. Ovaj model koji se proizvodi u Francuskoj u Sochauxu, inače je lider na tržištu kompaktnih SUV vozila, s više od 800.000 proizvedenih vozila od lansiranja 2016. Postigao je izvrsne prodajne rezultate u Evropi i svijetu, a nagrada Car Of The Year 2017 okrunila je ovaj uspjeh.

Modernizirani su GT monogrami (bočna strana i poklopac prtljažnika)

Njegov nadahnuti novi dizajn daje pečat novoj eri suvremenosti s još više elegancije, redizajniranim prednjim krajem, novim Full LED stražnjim svjetlima, novoj Black Pack opciji i novim bojama karoserije: Celebes plava (nova boja), Vertigo plava (nova boja), Pearl bijela, Artense siva, Platinum siva, Perla Nera Black, Ultimate crvena.

Novi Peugeot 3008 dolazi s novim Peugeot i-Cockpit®om

Posebno treba istaknuti funkciju Foggy Mode koja je zamijenila svjetla za maglu. Integrirana je u Full LED svjetla i uključuje kratka svjetla sa smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu.

Posebno treba istaknuti funkciju Foggy Mode koja je zamijenila svjetla za maglu

Straga, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju (uključuju svjetla za vožnju unatrag), prikazujući 3D pandže za snažniji svjetlosni potpis. Svjetla su pokrivena prozirnim, sjenovitim staklom, proširujući crni poklopac prtljažnika sa svake strane vozila, čime vizualno proširuje stražnji dio vozila.
Uz to, modernizirani su GT monogrami (bočna strana i poklopac prtljažnika).

Straga svjetla uključuju Full LED tehnologiju, prikazujući 3D pandže

Novi Peugeot 3008 dolazi s posljednjom generacijom pomoći u vožnji kao i s novim Peugeot i-Cockpit®om s novim visokokvalitetnim zaslonom i novim 10″ zaslonom visoke rezolucije osjetljivim na dodir koji dolazi u seriji sa sedam elegantnih piano tipki koje omogućavaju direktan i stalan pristup glavnim funkcijama za udobnost. Plug In izvedbe imaju specifičnu tipku koja omogućava pristup glavnim funkcijama izbornika.
Na središnjoj konzoli, svi motori s unutarnjim sagorijevanjem nude opciju s automatskim mjenjačem. U serijskoj opremi imaju komandu za odabir načina vožnje koja omogućuje odabir između tri načina vožnje: Normal, Sport i Eco.
Kod izvedbi s Plug in motorima, komanda odabir načina vožnje omogućava odabir između Electric (zadano pri pokretanju) / Hybrid / Sport / 4WD načina vožnje (samo HYBRID4 300).
Novi Peugeot 3008 dolazi s Plug In motorom, s pogonom na dva ili četiri točka te benzinskim ili dizelskim motorima kombinirajući užitak u vožnji i učinkovitost.
Novi Peugeot 3008 dolazi s 2 opcije Plug In motora:
– HYBRID4 300 e-EAT8 / pogon na 4 točka / od 29g/C02 po km i do 59 km u 100% električnoj izvedbi (prema WLTP protokolu);
– HYBRID 225 e-EAT8 / pogon na 2 točka / od 30g/C02 po km i do 56 km u 100% električnoj izvedbi (prema WLTP protokolu).
Temeljen na modularnoj platformi EMP2, obje izvedbe imaju koristi od stražnjeg multi-link ovjesa, kreirajući savršenu ravnotežu između udobnosti i užitka u vožnji. I sve to bez utjecaja na prostornost zadržavajući volumen prtljažnika iznad pregrade. Litij-ionska baterija ima kapacitet od 13.2 kWh.
Novi SUV Peugeot 3008 je dostupan s motorima s unutarnjim sagorijevanjem. Ovi pogonski sklopovi udovoljavaju normama €6 i homologirani su prema WLTP protokolu.
Benzinski motori:
3-cilindrični 1.2l motori: PureTech 130 S&S BVM6 i PureTech 130 S&S EAT8.
4-cilindrični 1.6l motori: PureTech 180 EAT8.
Dizelski motori:
4-cilindrični 1.5l motori: BlueHDi 130 S&S EAT8 i BlueHDi 130 S&S EAT8.

Novi SUV Peugeot 5008 ima 7 sjedala u serijskoj opremi od prvog nivoa opremljenosti

Peugeot je s ponosom predstavio i svoj novi SUV model 5008 koji je s više od 300.000 proizvedenih vozila od lansiranja 2017. postigao izvrsne komercijalne rezultate kako u Evropi tako i u svijetu.
S redizajniranim prednjim krajem, novim stražnjim Full LED svjetlima, novim bojama karoserije i novom opcijom Black Pack, novi 5008 krasi i nova instrument ploča visoke kvalitete, novi dodirni zaslonom od 10″ visoke rezolucije te pruža veću sigurnost najnovijim sistemim za pomoć u vožnji.
Od sada, novi SUV Peugeot 5008 ima 7 sjedala u serijskoj opremi od prvog nivoa opremljenosti.

Straga, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju

Prednja svjetla također su redizajnirana kako bi bila agresivnija. Ona uključuju LED dnevna svjetla od prvog nivoa opremljenosti i produžena su s kromiranim umetkom u obliku očnjaka. Ovaj svjetlosni potpis savršeno je u skladu s trenutnim dizajnom marke Peugeot i prepoznatljiv je na prvi pogled.
Na nivoima GT / GT Pack, Full LED svjetla nude još veću razinu tehnološke opremljenosti i prepoznatljiv izgled zahvaljujući proširenom svjetlosnom potpisu i funkciji osvjetljavanja zavoja (EVS) koji optimizira vidljivost pri brzinama većim od 90 km/h.

Prednja svjetla također su redizajnirana kako bi bila agresivnija

Treba istaknuti i funkciju Foggy Mode koja je zamijenila svjetla za maglu. Integrirana je u Full LED svjetla i uključuje kratka svjetla sa smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu.
Straga, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju (uključuju svjetla za vožnju unatrag), prikazujući 3D pandže za snažniji svjetlosni potpis.
Nova 5008-ica bit će dostupan u bojama karoserije kao i model 3008.

Novi Peugeot 5008 i dalje nudi čitav niz opreme za pomoć u vožnji

U novoj 5008-ici, Peugeot i-Cockpit® se promijenio kako bi bio još moderniji i približio se premium segmentu. Instrument ploča u visini očiju visoke rezolucije od 12,3″, koja se može u potpunosti podesiti i personalizirati s tehnologijom Normally Black za visokokvalitetno prikazivanje te za još bolju preglednost i kontraste.
Novi središnji dodirni zaslon od 10″ visoke rezolucije dolazi sa sedam elegantnih prekidača koji podsjećaju na klavirske tipke i koji omogućuju direktan i stalan pristup glavnim funkcijama: radiju, klimatizaciji, 3D navigaciji, postavkama vozila, telefonu, mobilnim aplikacijama i sve pokazivače smjera.
Na središnjoj konzoli, svi motori s unutarnjim sagorijevanjem opremljeni s automatskim mjenjačem, a odsada u serijskoj opremi imaju komandu za odabir načina vožnje koja omogućuje vozaču odabir između tri načina vožnje: Normal, Sport i Eco.

Nova 5008-ica nudi brojne unutarnje konfiguracije

Vanjske dimenzije novog SUV Peugeota 5008 su među najsadržajnijim u C SUV segmentu. Nova 5008-ica nudi slijedeće unutarnje konfiguracije: Tri zasebna neovisna sjedala koja su podesiva po duljini i nagibu te sklopiva u drugom redu; Dva zasebna i sklopiva sjedala u trećem redu koja se mogu izvaditi; Mogućnost sklapanja prednjeg suvozačevog sjedala (za utovar predmeta duljine do 3.20 m); Iznimno velik volumen prtljažnika od 780 dm³ (VDA 210) do 1940 dm³ (VDA 214).
Naravno, novi Peugeot 5008 i dalje nudi čitav niz opreme za pomoć u vožnji.
Nova 5008-ica je dostupan s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, C02 starta sa 132 g/km. Ovi pogonski sklopovi udovoljavaju normama €6 i homologirani su prema WLTP protokolu.
Benzinski motori:
3-cilindrični 1.2l motori: PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8.
4-cilindrični 1.6l motori: PureTech 180 EAT8.
Dizelski motori:
4-cilindrični 1.5l motori: BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 130 S&S EAT8.
Novi Peugeot proizvodi se u Francuskoj u Sochauxu i Rennesu.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više