spot_img
18.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoPeugeot i Beneteau na sajmu nautike predstavili Sea Drive Concept

Peugeot i Beneteau na sajmu nautike predstavili Sea Drive Concept

Peugeot je na sajmu nautike u Parizu 2017. (2-10. decembar) predstavio futuristički kokpit Sea Drive Concept, kreiran u saradnji sa Beneteau, renomiranom francuskom kompanijom za nautiku.
Dizajniran i izgrađen od Peugeot Design Lab-a, ovaj jedinstveni koncept kombinuje ergonomiju Peugeot i-Cockpit koji se nalazi u popularnom SUV asortimanu, sa povezanom tehnologijom Ship Control koju je razvila kompanija Beneteau. Zajednički projekat ilustruje novi način dizajniranja upravljačke stanice čamca, predviđajući budućnost plovidbe.
Funkcionalni demonstrator pokazuje kako se ergonomski dizajn i inovativne tehnološke karakteristike Peugeot i-Cockpit mogu koristiti ne samo za unutrašnjost automobila, već i za širi spektar primjena. Sve karakteristične komponente inovativnog izgleda unutrašnjosti koje se koriste u novim automobilima Peugeota su jasno vidljive i u konceptu Sea Drive.
Unutrašnjost Sea Drive koncepta sadrži kompaktan upravljač za lakše i fleksibilnije rukovanje, veliki 17-inčni ekran osjetljiv na dodir, koji prikazuje interfejs Ship Control za lak pristup elektronskim funkcijama broda, preklopni panel koji prikazuje glavne navigacione informacije u pilotskoj liniji na sličan način kao i Peugeotov nosač za glavu i prekidače na obje strane točkova za direktan pristup glavnim funkcijama.

Sea Drive Concept – studijski model čamca sa jedinstvenim enterijerom koji je razvio Peugeot Design Labs

Elementi dizajna Peugeota takođe se mogu vidjeti u kvalitetu konstrukcije koncepta i izboru materijala koji se zasnivaju na GT trim nivou, uključujući Nappa kožu, bakarni top-šivanje i akcente hroma i satena.
Francuski brend Benetau otvorio je inovativni put u svijetu plovidbe, uspostavljajući istraživački program pod nazivom Advanced Monitoring System (AMS) kako bi centralizovao sve korisne informacije za pilotiranje, sigurnost i udobnost na brodu. To je dovelo do razvoja svoje Ship Control tehnologije.
Brodski kontrolni interfejs Ship Control prikuplja sve potrebne informacije – osvjetljenje, klimu, navigaciju, nivo baterije, nivo goriva, upravljanje električnom energijom, upravljanje pumpom, zvučni sistem i motor.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više