Peugeot dobio dvije nagrade Red Dot Product Design 2017

0
2765

Peugeot je primio nagradu Red Dot Product Design za dva inovativna rješenja, a dodjela nagrada upriličena je na gala svečanosti održanoj 3. jula u njemačkom Essenu.
Spoljašnje i unutrašnje dizajniranje novog SUV-a Peugeot 3008 nagrađeno je prvom nagradom. Također je nagrađen i Peugeotov novi odgovor na izazove urbane mobilnosti – trotinet s električnim motorom e-Kick kojeg su razvili zajedno s kompanijom MICRO.
Nagrade Red Dot Product Design Award predstavljaju važnu referencu u svijetu dizajniranja, a dodjeljuje ih žiri koji se sastoji od 39 stručnjaka.
Novi Peugeot 3008 i električni trotinet e-kick, koji se može puniti u prtljažniku ovog automobila, su pobjednička kombinacija. Žiri su impresionirali svojom inovativnošću, ergonomijom i kvalitetom izrade.
Novi SUV Peugeot 3008 je oduševio svojim stilom spoljašnosti, a isto tako i dizajnom unutrašnjosti. Peugeot i-cockpit® najnovije generacije donosi potpuno novo postavljeno vozačevo mjesto. Kompaktni volan, visoko ugrađen po mjeri podesiv prikazivač i ekran na dodir ispod kojeg su ugrađene klavirske dirke pobrinut će se za još intenzivnije doživljaje u vožnji. Od početka prodaje u Evropi je novi Peugeot 3008 naručilo već više od 150.000 kupaca. Čak 83% kupaca odlučilo se za nivo opreme Allure, GT Line i GT.
Sa trotinetom s električnim motorom e-Kick možete preći posljednje kilometre puta po gradu nakon što ste parkirali vozilo. Trotinet se zahvaljujući ‘vodiču’ koji olakšava njegovo višenamjensko korištenje može sklopiti u nekoliko sekundi. E-Kick se u Evropi prodaje od novembra 2016. Kupiti se može na svim prodajnim mjestima Peugeota, u određenim prodajnim mjestima MICRO i internet trgovinama Peugeot Lifestyle i MICRO.
Marka Peugeot je već četvrti put osvojila nagradu Red Dot Product Design Award. Naime, nagradu su prije novog Peugeota 3008 primili i Traveller (2016), 308 SW (2014) i RCZ (2010). To je ukupno već 37. nagrada za novi Peugeot 3008, koji je između ostalog osvojio i prestižni naziv Car of the Year 2017 (automobil 2017. godine). Za trotinet e-Kick je ovo tek prvo prestižno odlikovanje.
Novi Peugeot 3008 će od 3. jula biti izložen u muzeju Red Dot Design u Essnu (Njemačka), a trotinet e-Kick će sudjelovati na izložbi ‘Design on stage’ (dizajniranje na pozornici) koja će se tamo održati od 4. jula do 6. augusta.
U aprilu je 39 međunarodnih stručnjaka, dizajnera, arhitekata i predavača izabralo najbolje proizvode godine u izboru od 5.500 projekata iz 54 država. Nagrada Red Dot Product Design (dizajn proizvoda) je međunarodna nagrada koja se dodjeljuje svake godine od 1955.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime