Pet Euro NCAP zvjezdica za novu SEAT Ibizu

0
2177

SEAT je na veoma zahtjevnom Euro NCAP testu još jednom demonstrirao visok nivo sigurnosti svojih modela. Ovaj put, nova SEAT Ibiza, kreirana u Barseloni na novoj MQB AO platformi, dobila je pet zvjezdica na Euro NCAP testu, što je najbolja moguća ocjena.
U SEAT-u s ponosom navode da su tri najvažnija modela španskog brenda, Ateca, Leon i Ibiza, dobili najbolje moguće rezultate na Euro NCAP sigurnosnom testu.
Ovo priznanje došlo je nedugo nakon predstavljanja novog modela SEAT Arona u Barseloni. SEAT Arona je još jedan u nizu Seatovih modela u okviru najveće produktne ofanzive u historiji marke, koja obuhvata osvježenog Leona, Ibizu, Atecu i novi, veliki SUV koji će 2018. godine biti lansiran na tržište.
Treba istaći da su u posljednjih nekoliko mjeseci svi novi modeli automobila bili izloženi još većem broju testova nego ranije, kao i da su ti testovi mnogo zahtjevniji, te je iz tog razloga rezultat od pet zvjezdica veoma prestižan i težak za ostvariti.
U svakom dijelu testa, SEAT Ibiza je ostvarila izvanredne rezultate, a posebno u području zaštite putnika, sa rezultatom od 95%. Rezultati u području zaštite djece i pješaka, kao i sigurnosnih sistema su također bili impresivni. Efikasnost sistema za autonomno kočenje (Front Assist) je izvanredna. Kombinirajući radar i tehnologije kao što su ABS i ESC, ovaj sistem detektuje druga vozila kao i pješake ispred vozila, što omogućava vozilu da zakoči na brz i siguran način, navode iz SEAT-a.
Euro NCAP sigurnosni testovi su mnogo zahtjevniji od 2016. godine u području aktivne, kao i pasivne sigurnosti.
Isofix sistem sa pričvrsnim tačkama za dječije sjedište, limitator brzine, tri naslona za glavu na zadnjoj klupi, zvučno upozorenje za sigurnosni pojas i šest zračnih jastuka su standardna oprema u novoj Ibizi. Sa kombinacijom DSG mjenjača i adaptivnog tempomata, SEAT Ibiza automatski koči i ubrzava kada se nađe u gužvi.
Nova Ibiza će u Bosni i Hercegovini biti dostupna u mjesecu augustu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime