spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNovo hibridno vozilo moći će energijom napajati i kuću

Novo hibridno vozilo moći će energijom napajati i kuću

U budućnosti će vaša kuća električnu energiju dobivati od vašeg automobila i obrnuto.
To je najavio japanski proizvođač automobila Mitsubishi, koji radi na solarnoj platformi koja uključuje veliku kućnu bateriju, punjač i solarne panele – nazvanoj Dendo Drive House, prenio je portal Futurism.
To je futuristički koncept: kada sunce sja, vaš automobil i dom se istovremeno pune zahvaljujući ‘dvosmjernom punjaču’. Ako ostanete bez struje iz električne mreže, vaš dom može koristiti preostale rezerve baterije u hibridnom automobilu.

U svom promotivnom videu, Mitsubishi tvrdi da bi vam koncept čak mogao uštedjeti nešto novca jer možete odabrati da svoj dom napajate strujom noću, kada su cijene električne energije niže.
Ova objava je uslijedila uz predstavljanje Mitsubishijevog Engelberga Tourera, SUV-a nove generacije na sajmu automobila u Ženevi.
Kako se navodi, plug-in hibridni Engelberg Tourer (nazvan po švicarskom skijalištu) ne treba dosadašnju infrastrukturu za punjenje zahvaljujući velikom paketu baterija ali i platformi Dendo Drive House s mogućnošću dvosmjernog punjenja.
https://youtu.be/5wVEc0ybyzk
To nije prvi put da se pojavio sličan koncept: izvršni direktor kompanije Tesla Elon Musk spomenuo je tu ideju u tweetu u julu 2018. godine, prenosi Poslovni.hr. Tesla je već pokazala prednosti montiranja masivnih kućnih baterijskih paketa na zid garaže, no na učinkovitosti kućne tehnologije solarnih ploča još uvijek treba raditi.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više