spot_img
5.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNovi Volkswagen Polo predstavljen na tržištu BiH

Novi Volkswagen Polo predstavljen na tržištu BiH

Porsche BH, generalni uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, predstavio je danas kompletno novo razvijenu generaciju Bestsellera – Volkswagen Polo.
Novi Polo razvijen je na potpuno novoj MQB modularnoj platformi, zahvaljujući kojoj donosi i sva inovativna tehnološka rješenja, kao i veliki broj sistema podrške vozaču. Ističe se jasnim, harizmatičnim dizajnom i nudi više mjesta za putnike i prtljag.
Međuosovinsko rastojanje je povećano u odnosu na prethodni model, što je rezultiralo s više prostora za putnike, posebno na stražnjem sjedištu, dok je i znatno povećan volumen prtljažnika s 280 na 351 litar.
Novi je Polo nastao pod motom ‘Mi budućnost pretvaramo u stvarnost‘ – ideja vodilja Volkswagenove tržišne strategije koja definiše progresivne parametre. Novi Polo prvi je model koji je nastao i uvodi se na bazi ove strategije.
Volkswagen sa novim modelom Polo predstavlja jedno od najsavremenijih vozila na svijetu – jedan od najvećih među mališanima. To se, između ostalog, odražava u brojnim sistemima podrške i komfornim sistemima koji su do sada bili rezervisani samo za klasu Golfa i Passata.
Već i osnovna verzija Polo ‘Trendline‘ serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju sa funkcijama Coming Home i Leaving Home, Bluetooth pripremu za telefon te sistem praćenja saobraćaja ‘Front Assist‘ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pješaka.
Tri verzije opreme čine osnovu nove konfiguracije Pola: ‘Trendline‘, ‘Comfortline‘ i atraktivni ‘Beats‘, a nudi i niz drugih vrsta individualizirane opreme u vozilu.
Mogućnosti individualiziranja novog Pola su potpuna LED svjetla naprijed, LED zadnja svjetla, Air Care Climatronic klima uređaj sa senzorom za vlažnost i sunce, kao i antialergijskim filterom, Wireless Charging za pametne telefone, kao i pojačavanje signala te Sport Select podvozje kao i jedan od najvećih panorama krovova u klasi.
Novi Pola u ponudi će imati sedam efikasnih benzinskih i dizelskih motora. U trenutku uvođenja na tržište moguće je naručiti dva trocilindrična benzinska motora s dva najomiljenija stepena snage u ovoj klasi: 1.0 MPI 55 kW / 75 KS i 1,0-litarski TSI snage 70 kW / 95 KS, uz izbor ručnog ili automatskog DSG mjenjača s dvostrukim kvačilom.
Novi Polo sada je još šareniji i sa više mogućnosti za individualizaciju nizom novih boja, ukupno 14 vanjskih boja i 12 modela točkova.
Dodajmo i da je početna cijena osnovnog modela VW Polo s Trendline paketom opreme i 1,0-litarskim motorom od 75 KS oko 24 hiljade KM.
Više informacija na: www.volkswagen.ba

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više