spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNovi SUV Citroën C3 Aircross finalist izbora 'Automobil godine 2018'

Novi SUV Citroën C3 Aircross finalist izbora ‘Automobil godine 2018’

Žiri evropskog izbora Automobil godine (Car of the Year) odabrao je 7 modela između 37 automobila koji su se natjecali. Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross jedan je od finalista ovog prestižnog natjecanja. Automobil godine 2018 bit će objavljen 5.3.2018. na Sajmu automobila u Ženevi.
Svake godine od 1964., organizacija Car of the Year nagrađuje automobil godine. U ovom glasanju sudjeluje 60 novinara iz 23 evropske zemlje. Pobjednički automobil ocjenjuje se na temelju kriterija kao što su omjer cijene i kvalitete, dizajn, udobnost, sigurnost, tehnologije i ekološke performanse.
Svojom jedinstvenom morfologijom te snažnim i svježim stavom, novi SUV C3 Aircross zabilježio je već više od 25.000 narudžbi u Evropi. Svoje kupce privlači svojom kabinom koja koristi jedinstvenu stučnost marke Citroën u pogledu prostora u unutrašnjosti, modularnosti i svjetlosti. Nudeći visok nivo udobnosti i sigurnosti, ima 12 modernih tehnologija za pomoć u vožnji, 4 tehnologije za povezivost, a osvojio je 5 zvjezdica na Euro NCAP testu.
Osim novog Citroëna C3 Aircross među finalistima (poredani po abecednom redu) su još : Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW Serije 5, KIA Stinger, SEAT Ibiza i Volvo XC40.
Prošle godine u izboru za evropski ‘Automobil 2017. godine’ (Car of the Year 2017) titulu najboljeg osvojio je novi Peugeot 3008, druga je bila Alfa Romeo Giulia a treći Mercedes E klase.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više