spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNovi Peugeot 208 i SUV 2008 dobili nagradu Red Dot 2020 za...

Novi Peugeot 208 i SUV 2008 dobili nagradu Red Dot 2020 za dizajn

Novi kompaktni automobil Peugeot 208 i novi SUV Peugeot 2008 dobili su nagradu Red Dot u kategoriji ‘Product Design’.
Oba Peugeot modela oduševila su međunarodni žiri svojim sportskim vanjskim dizajnom i kvalitetom završne obrade. Francuski proizvođač automobila tako je šesti put osvojio nagradu za dizajn.
“Ponosni smo što smo osvojili prestižnu Red Dot nagradu za dizajn u kategoriji ‘Product Design’ za naša dva nova modela. Ova nagrada je dokaz da smo na dobrom putu s našim novim vizualnim identitetom”, izjavio je Haico van der Luyt, generalni direktor Peugeot Njemačka.
Svojim upečatljivim vanjskim dizajnom, novi Peugeot 208 se savršeno uklapa u uspon marke Peugeot u viši cjenovni razred. Nova 208-ca je zavela stručnjake sportskim izgledom te izduženim i čistim linijama. Unutrašnjost je obogaćena svjetskom premijerom 3D instrumentne ploče s višenamjenskim upravljačem i velikim dodirnim 10″ zaslonom.
Novi Peugeot 2008 impresionirao je žiri svojim vertikalnim dnevnim LED svjetlima, koja obilježavaju novi dizajnerski potpis. Njihov nazubljeni izgled sablje lako je prepoznatljiv. Profil svojim različitim trokutastim linijama donosi sveukupnu homogenost i dinamičnost. Straga su prepoznatljiva svjetla povezana crnom letvicom koja se ističu LED potpisom s tri kandže. Pažnja posvećena detaljima nastavlja se i u unutrašnjosti: profinjeni šavovi, LED ambijentalno osvjetljenje (od izvedbe GT-Line), profinjeni materijali (dostupni na izvedbi GT).
Novi Peugeot 208 i novi SUV 2008 također su dostupni u električnoj izvedbi. Novi Peugeot e-208 i Peugeot e-2008 se razlikuju od termičkihi zvedbi s posebnim dizajnerskim elementima: rešetka hladnjaka odgovara boji karoserije i znak lava mijenja boju ovisno gdje stojite.
Nagrada Red Dot već više od 60 godina nagrađuje inovativan dizajn u kategorijama: Product Design, Communication Design i Design Concept.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više