spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNovi Peugeot 208 finalist nagrade Car of The Year 2020

Novi Peugeot 208 finalist nagrade Car of The Year 2020

Žiri COTY (Car of The Year) odabrao je novi Peugeot 208 na popis svojih sedam finalista objavljenih 25. novembra 2019. Novi Peugeot 208 ima inovativni dizajn, koji sa sobom donosi mladenački duh i energiju, te tehnologijama, a nudi snagu izbora između električnog i termičkog motora.
Dobitnik nagrade COTY bit će otkriven 2. marta 2020. u Ženevi (Švicarska).
Novi Peugeot 208 ističe se u svom segmentu. Ponuđen je od svog lansiranja s električnim, dizelskim i benzinskim motorima. Njegov dizajn je oštar i dinamičan. Osim prepoznatljiva, originalna stila, novi Peugeot 208 također utire nove putove s novom generacijom sistema Peugeot i-Cockpit© s 3D instrument pločom i cijelim nizom sistema za pomoć u vožnji, značajki koje su inače rezervirane za više tržišne segmente.
Žiri COTY je objavio listu 7 finalista (prema abecednom redu) nakon prvog glasanja: BMW 1-Series, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 i Toyota Corolla.
Peugeot je ukupno osvojio pet COTY nagrada i dva puta je bio u ‘Short List’ finalu u dvije godine. Žiri je sastavljen od 60 novinara automobilskih stručnjaka iz 23 evropske zemlje. Inače, prestižna COTY nagrada je osnovana 1964. godine.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više