spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNovi BMW Serije 4 Coupe premijerno će biti predstavljen 2. juna

Novi BMW Serije 4 Coupe premijerno će biti predstavljen 2. juna

Dugo najavljivani BMW Serije 4 Coupe nove generacije će zvaničnu premijeru imati 2. juna.
BMW je ranije objavio neke nove detalje vezane za novu generaciju modela Serije 4 Coupe, kodne oznake G22. Očekuje se da će ovaj model stići u autosalone za šest mjeseci, a BMW je do sada potvrdio samo verzije: 430i i M440i. Međutim, nagađa se da će se linija proširiti i na verzije 420i, 430d i 435d, piše Tportal.hr.
Asortiman modela BMW Serije 4 Coupe će sada predvoditi BMW M model u obliku novog BMW M440i xDrive Coupe. Pokreće ga snažni redni šestocilindrični motor koji pruža maksimalnu snagu od 374 KS (275 kW), a takođe će imati 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju, sa 48-voltnim starter/generatorom i drugom baterijom koja će olakšati opterećenje motora i djelovati s tim u skladu.
Pored poboljšane efikasnosti, glavna prednost je napredniji razvoj snage kada vozač snažno pritisne gas pedalu. Dodatnih 11 KS (8 kW) generisanih efektom električnog boost pojačanja omogućavaju naglo ubrzanje. Nevjerovatna snaga motora, samostalni koncept vozila i karakteristična verzija modela prilagođene tehnologije šasije kombinovano omogućuju BMW-u M440i xDrive Coupe izuzetne performanse.
Snaga koju motor generiše u novom BMW-u M440i xDrive Coupe se usmjerava se putem 8-stepenog mjenjača Steptronic Sport i inteligentnog sistema pogona na sve točkove. M Sport diferencijal je takođe na raspolaganju kako bi osigurao da je snaga pogona raspoređena za optimalni efekat u zahtjevnim vozačkim situacijama.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više