spot_img
10 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNova verzija Porsche Macana bit će potpuno električna

Nova verzija Porsche Macana bit će potpuno električna

Porsche je punom snagom krenuo u elektrifikaciju svoje ponude vozila. Do 2025. njemački proizvođač planira elektrificirati najmanje polovinu svih svojih novih vozila, a sada najavljuju i kako će već do kraja ove godine predstaviti drugu generaciju trenutno najprodavanijeg modela – kompaktnog SUV-a Macan.
Nova verzija Macana bit će potpuno električna, a nedugo nakon nje predstavit će Taycan Cross Turismo, još jedan dodatak Taycan-Macan električnoj liniji vozila. Potpuno električni Macan u serijsku će proizvodnju početkom 2020. godine, a Porsche nakon toga više neće nuditi Macana s motorom na fosilna goriva.
U tvornici u Leipzigu trenutno se proizvodi oko 90.000 Macana godišnje, a tvornica će biti značajno nadograđena kako bi iz nje mogli izlaziti i novi električni modeli. Oni će biti izrađeni na električnoj platformi PPE (Premium Platform Electric), koju Porsche razvija zajedno s Audijem, a bit će korištena i za ostala vozila Volkswagenovog koncerna, prenosi Automotive News.
O novom Macanu se s tehničke strane ne zna mnogo, osim da će biti opremljen 800-voltnom tehnologijom i mogućnošću superbrzog punjenja, koje će omogućiti da se ugrađene baterije za samo 20-ak minuta napune do 80% kapaciteta.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više