spot_img
5.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNova generacija head-up zaslona u proširenoj stvarnosti

Nova generacija head-up zaslona u proširenoj stvarnosti

Inženjeri GlobalLogica razvili su infotainment sistem ARIS (Augmented Reality Infotainment System), odnosno sistem za proširenu stvarnost koji vozaču omogućuje prezentiranje informacija o prometu po cijelom vjetrobranskom staklu, bez potrebe skretanja pogleda na uređaje i sisteme u automobilu.
Trenutni visoki nivo složenosti sistema pomoći vozaču znači da klasični instrumenti poput LED ekrana i Head-Up Displaya više nisu dovoljni. Važan izazov s kojim se suočava automobilska industrija je pronaći učinkovite komunikacijske tehnologije koje će omogućiti brzu obradu ulaznih podataka i vizualizaciju tih podataka bez značajnih odgađanja, kažu iz GlobalLogica.
ARIS predstavlja sveobuhvatnu platformu za obradu i prezentaciju navedenih informacija, putem koje je moguće tačno preslikati, često vrlo različite situacije, koje se događaju u cestovnom prometu. Tako se na vjetrobranskom staklu pojavljuju razne informacije i objekti u okruženju, a vozač može upravljati sistemom pomoću glasovnih i gestikulacijskih kontrola, piše Bug.hr.
Za razliku od klasičnih HUD zaslona ARIS sistem koristi kompletno vjetrobransko staklo i još važnije prilagođava pozicije uočenog objekta u prometu položaju glave vozača.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više