spot_img
10 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNova generacija: Citroën ë-C4 100% električni i novi C4

Nova generacija: Citroën ë-C4 100% električni i novi C4

Citroën nastavlja svoju električnu ofanzivu u 2020. na području kompaktnih limuzina otkrivajući prve fotografije novog 100% električnog ë-C4 i novog C4. Više podataka o ova dva modela bit će otkriveno 30. juna na svjetskoj premijeri koja će se održati putem digitalnog eventa.

Novi ë-C4 i C4 imat će 3 različite energije: 100% električni, benzinski ili dizelski

Ne treba čuditi povratak Citroëna na tržište limuzina, nakon ofanzive kod SUV vozila obilježene uspješnim lansiranjem C3 Aircross i C5 Aircross SUV (300.000 i 200.000 prodanih vozila od lansiranja krajem 2017. godine). Tim prije što kompaktne limuzine igraju važnu ulogu na evropskom tržištu i predstavljaju gotovo 28 posto prodaje C segmenta u 2019. godini.

Povišena i naglašena silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost

Nova generacija kompaktne limuzine marke Citroën imat će tri različite energije – kao 100% električni, benzinski ili dizelski, kako bi se kupcima omogućio izbor učinkovitih motora koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama.
Novi 100% električni ë-C4 je 5. u strategiji elektrifikacije marke Citroën, nakon modela SUV-a C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer.

Unutrašnjost i praktični detalji uključuju jedinstvenu inovaciju za putnike

Novi 100% električni ë-C4 i novi C4 je novi koncept u središtu segmenta, s jedinstvenim i snažnim identitetom. Povišena i naglašena, silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost istovremeno uzimajući neka obilježja SUV vozila za još veću snagu i karakter vozila.
Iz Citroëna poručuju da novi modeli nude udobnost u vožnji koja je osigurana progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort, udobnost življenja zahvaljujući unutarnjem prostoru i praktičnim detaljima koji uključuju jedinstvenu inovaciju za putnike kao svjetsku premijeru.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više