spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoNissan GT-R50 kreće u proizvodnju

Nissan GT-R50 kreće u proizvodnju

Nissan je potvrdio da Nissan GT-R50 by Italdesign, ultimativni GT-R kreće u proizvodnju i počinje primati narudžbe za 50 primjeraka vozila.
Vanjski izgled je ostao nepromijenjen u odnosu na prototip predstavljen u julu na Festivalu brzine u Goodwoodu. Cijene za 720 KS snažan GT-R by Italdesign kojeg je razvio NISMO kreću se od 990.000 eura prije poreza i bez dodatne opreme, pa naviše.

Cijene za 720 KS snažan GT-R by Italdesign kreću se od 990.000 eura prije poreza i dodatne opreme

Nissan je ovaj model nadahnut Nissanom GT-R NISMO razvio u saradnji sa torinskim studijom Italdesign povodom obilježavanja pedesetih obljetnica modela GT-R 2019. godine i Italdesigna 2018. godine. Dok je prototip nosio posebnu sivu boju istaknutu zlatnim elementima, kupci će za svoje primjerke moći odabrati vlastitu kombinaciju boja. Moći će odabrati i boje unutrašnjosti i pakete*.
Osim u Goodwoodu, prototip GT-R 50 se pojavio i u Spa-Francorchampsu u Belgiji, na okupljanju Rolex Monterey Motorsports Reunion u SAD-u i na događanju Nissan Crossing u okrugu Ginza u Tokiju. Od 7. decembra će biti izložen u Nissanovoj galeriji u Yokohami.

Kupci će moći birati vlastitu kombinaciju boja za model Nissan GT-R50 te boje unutrašnjosti i pakete

“Reakcije Nissanovih obožavatelja i potencijalnih kupaca modela GT-R 50 su nadmašile sva naša očekivanja. Tih će pedeset automobila, kojima obilježavamo 50 godina modela GT-R i 50 godina postojanja studija Italdesign, još dugi niz godina služiti kao posveta Nissanovim revolucionarnim rješenjima i bogatom sportskom nasljeđu“, rekao je Bob Laishley, globalni direktor programa sportskih automobila u Nissanu.
Kupci koji žele posjedovati GT-R50 za početak mogu posjetiti stranicu GT-R50.nissan i dogovoriti s Italdesignom proizvodnju vlastitog modela. Prve isporuke počinju 2019., a posljednji će primjerci biti isporučeni tokom 2020.
_____________
*U skladu sa pravilnikom o homologaciji na snazi u odgovarajućoj zemlji.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više