spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoMINI Electric Concept

MINI Electric Concept

MINI će na sajmu automobila IAA Cars 2017. u Frankfurtu predstaviti svoju viziju buduće osobne mobilnosti u gradu – u obliku modela MINI Electric Concept.
“Svojim karakterističnim go-kart osjećajem i snažnim električnim motorom, model MINI Electric Concept je zabavan za vožnju, a također je potpuno prikladan za svakodnevnu uporabu – i stvara nula emisija”, ističe Peter Schwarzenbauer, član Upravnog odbora BMW AG, odgovoran za marke MINI, Rolls-Royce i BMW Motorrad.
Šesterokutna rešetka radijatora i kružna prednja svjetla čine MINI Electric Concept odmah prepoznatljivim kada se gleda s prednje strane. Čak i izvana jasno je da ovaj automobil ima električno srce. Identifikacijske značajke uključuju živopisno kontrastnu srebrnu i žutu boju koja podsjeća na ranije MINI E modele, kao i prepoznatljivu E značku.
Osim toga, rešetka hladnjaka i prednja svjetla reinterpretirana su kako bi odražavala tehnologiju pogona bez emisije ispod poklopca motora. Budući da električna pogonska jedinica zahtijeva vrlo malo zraka za hlađenje, rešetka hladnjaka zatvorena je za superiornu aerodinamiku. Dodatak šipke u rešetki u Striking Yellow boji – s E oznakom u istoj boji – daje snažan kontrastni učinak, što je odraz stiliziranih dnevnih svjetala u svim LED svjetlosnim sklopovima.
Boja krova se kreće od mat bijele do žute visokog sjaja, a žuta bočnih otvora dobiva prozirnost dok se diže, pružajući dojam da se stapa u boju karoserije.
Dizajn tamno obojanih bočnih 19-inčnih kotača dodaje još jedan vizualni istaknuti detalj, uzimajući u obzir ideju šipke rešetke hladnjaka i reinterpretirajući je u asimetričnom obliku. Aerodinamični umetci – izrađeni pomoću 3D procesa ispisivanja – odražavaju strukturu deflektora zraka od staklenih vlakana i ubrizgavaju kotačima veliku estetsku privlačnost. Uvučene površine u simuliranim otvorima za zrak također su izrađene pomoću 3D metode ispisivanja.
Stražnji dio konceptnog automobila također ga označava kao rasnog MINI modela. Stražnji svjetlosni sklopovi predstavljaju još jednu vizualnu značajku koja pruža jasan pokazatelj britanskih korijena automobila. Uokvireni u klasičan MINI obris, oni čine jednu polovicu Union Jacka kao LED matricu točaka.
Stražnja maska ima aerodinamične elemente slične onima na prednjem kraju, uključujući i deflektore zraka i difuzor od staklenih vlakana. Tu je i žuta traka detalja koja pruža upečatljiv kontrast.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više