spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoMINI Cooper S Electric vukao Boeing 777F težak 150 tona

MINI Cooper S Electric vukao Boeing 777F težak 150 tona

Prototip novog potpuno električnog MINI-ja pokazao je upravo ono što je elektromobilnost sposobna pokrenuti. Električni MINI Cooper SE se na pisti aerodroma u Franfurtu dokazao u ulozi avionskog tegljača, vukući teretni avion Boing 777F težine od 150 tona bez tereta.
Ovaj električni hatchback odlikuje se različitim jedinstvenim dizajnom koji ga razlikuje od ostatka MINI asortimana. Aerodinamični dizajn točkova, žuta detaljnost i prazna rešetka jasno ukazuju na to da se radi o Cooperu SE.
MINI electric koristi poznatu tehnologiju matične kompanije BMW. Mini Cooper SE trebalo bi da dobije elektromotor iz BMW-a i3 S sa 181 KS, litijum-jonske baterije i autonomiju od oko 320 km. Njegova proizvodnja bi trebala da počne u novembru, u Oxford fabrici u Engleskoj.
Poput MINI-jevog trenutnog elektrificiranog vozila, Countryman Cooper SE hibrid, potpuno električni super-mini će imati slične performanse kao i benzinski Cooper S Hatch. Sa punim obrtnim momentom trebalo bi da od 0-100 km/h ubrzava za manje od sedam sekundi.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više