spot_img
12.7 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAktuelnoLuksuzni automobili sa najviše instagrama na svijetu

Luksuzni automobili sa najviše instagrama na svijetu

Od Jamesa Bonda do The Fast-a i Furious-a, luksuzni i visokotehnološki automobili standard su popuštanja Instagrama. Imajući ovo na umu, Click4reg Private Plates je pretraživanjem hiljada hashtagova želio otkriti koji je luksuzni automobil najpogodniji za Instagram.

Top 15 luksuznih automobila koji se ne mogu Instagramirati

Na prvom mjestu Top 15 liste je Porsche

Na prvom mjestu je jedan od najvećih proizvođača sportskih automobila – Porsche. Elegantan i moderan Porsche Panamera imao je čak 334.000 hashtagova!
Na drugom mjestu je BMW sa svojim najnovijim luksuznim modelom, BMW 7 serijom, koji je dobio ukupno 316.000 hashtagova.
Treće mjesto pripalo je Rolls-Royce Phantomu, s korištenih 250.000 hashtagova.
Proizvođač automobila Rolls-Royce pojavljuje se tri puta na Top 15 listi, uključujući peto mjesto (Rolls-Royce Wraith 233.000 hashtagova) i šesto mjesto (Rolls-Royce Ghost 201.000 hashtags).

Najmanje luksuznih automobila s Instagramom

Novi električni Audi model je tek na 13. mjestu. Iako je ekološki prihvatljiviji od prethodnika, Audi E-Trononly je za svoj dizajn dobio tek 58.800 hashtagova.
Na 14. mjestu je luksuzni SUV, Land Rover Range Rover koji je dobio ukupno 35.700 hashtagova. Iako je čvrst i testiran na vremenske prilike, ovaj model nije toliko prilagodljiv kao Porsche Panamera.
Posljednje mjesto pripalo je Jaguaru, što ukazuje na to da se, unatoč performansama motora i luksuza, to ne odražava i u hashtagovima. Jaguar I-Pace je, naime, ukupno dobio samo 29.500 tagova.
__________
* Liste korištene za izbor najluksuznijih automobila kreirali su Auto Express, Top Gear i Motor Way. Podaci predstavljaju uživo Instagram podatke prikupljene 17/11/2020. Uključene su varijacije hashtaga.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više