spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoKia produžuje važenje garancije do 30. juna

Kia produžuje važenje garancije do 30. juna

Korporacija Kia Motors je za sva vozila s važećom fabričkom garancijom, koja ističe u periodu od 16. marta do 30. aprila 2020. produžila važenje garancije do 30. juna.
Kia Motors Corporation je s lansiranjem programa ‘Kia Promise’ obećala globalno produženje fabričke garancije za svoja vozila. Kia Promise je namijenjen Kijinim strankama koje je zadesila pandemija COVID-19.
Kia Promise, koji pokriva 142 zemlje i sva vozila kod kojih važenje fabričke garancije ističe između 16. marta i 30. aprila, produžava garanciju za ta vozila do 30. juna 2020. To uključuje sve zemlje EU, EFTA, Srbiju, BiH i Crnu Goru, gdje Kia pruža 7-godišnju garanciju (150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja kilometraže) i važi za cijelo vozilo.
Kia Motors ocijenjuje da će od ovog produženja imati korist više od 500.000 kupaca. Zbog pandemije COVID-19 i mjera i ograničenja koje su u borbi s tim donijele mnoge zemlje Kia Promise će pomoći strankama, koje u tom periodu možda neće moći posjetiti servis.
“Produženjem garancije naše stranke koje je zadesila pandemija sada imaju jednu brigu manje. Naš cilj je da našim strankama odagnamo brige oko garancije vozila u vrijeme društvenog distanciranja”, izjavio je Sangdae Kim, viši podpredsjednik i vođa odjeljenja za pomoć strankama u Kia Motors Corporation.
Kia Motors će sve stranke u dolazećim danima kontaktirati individualno po elektronskoj pošti i predstaviti im više informacija o programu Kia Promise.
Kompanija će i dalje ulagati napore kako bi spriječila širenje virusa u svojim objektima, a istovremeno i sarađivati sa saveznim, državnim i lokalnim vlastima i ispunjavati najviše zahtijevane standarde.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više