spot_img
18.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoKia Motors za borbu protiv Covid-19 Slovačkoj donirala više od 375.000 eura

Kia Motors za borbu protiv Covid-19 Slovačkoj donirala više od 375.000 eura

Kia Motors je Slovačkoj donirala više od 375.000 eura, a ova donacija slovačkoj vladi namijenjena je u borbi protiv virusa Covid-19 i liječenju pacijenata uz medicinsku opremu.
Kijina slovačka fondacija, Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirala 200.000 eura za kupovinu respiratora.
Donacija je bila obavljena na svečanosti, gdje je Kyong Jae Lee, predsjednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrijednosti 200.000 eura Richardu Sulíku, zamjeniku premijera i ministru privrede Slovačke. Donacija je namijenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike žilinske regije.
Pored toga je Kijina slovačka fondacija kupila i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrijednosti 140.000 eura za univerzitetsku bolnicu u gradu Martin.
Ove sedmice će bolnica u Žilini početi s distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji. Kijina fondacija je više od 35.000 eura donirala slovačkom Crvenom krstu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale lične zaštitne opreme.
Kia Motors Slovakia će, kako je navedeno, i dalje sarađivati s tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržavala mjere za spriječavanje širenja pandemije Covid-19.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više