spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoJužnokorejski SsangYong bankrotirao

Južnokorejski SsangYong bankrotirao

SsangYong Motor, koji je 75% u vlasništvu indijskog konglomerata Mahindra & Mahindra, proglasio je bankort nakon što je propustio rok za otplatu zajma od 54,5 miliona dolara.
Kompanija je saopštila da se to dogodilo zbog ‘pogoršanja uslova za poslovanje’ i jer nije mogla da se dogovori sa kreditorima o produženju roka otplate.
Južnokorejska kompanija je zatražila privremenu zaštitu od povjerilaca uz obavezu da izvrši restrukturisanje u naredna tri mjeseca. Glavnu odgovornost u tom periodu preuzet će Mahindra kao najveći akcionar i aktivno će sarađivati sa SsongYongom radi normalizacije stanja u kompaniji kroz sklapanje dogovora sa zainteresovanim stranama, izjavio je portparol SsangYonga.
SsangYong, koji je osnovan 1954. godine, imao je teške dvije posljednje decenije usljed rasta kompanija Kia i Hyundai na globalnoj sceni, iako je imao određenog uspjeha sa SUV modelima u Evropi tokom 90-ih godina. Ovaj proizvođač nikada nije uspio da se učvrsti na tržištu SAD.
Mahindra je postala njegov većinski vlasnik prije deset godina, nakon prethodnog proglašavanja bankrota, ali SsangYong nije imao mnogo uspjeha ni poslije toga. Prema nepotvrđenim informacijama, Mahindra traži kupca za SsangYong, prenose mediji.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više