spot_img
16.6 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoHarley Davidson predstavio električni motocikl LiveWire

Harley Davidson predstavio električni motocikl LiveWire

Kultni američki proizvođač Harley Davidson predstavio je jučer svoj prvi električni motocikl nazvan LiveWire, najavivši kako će već od januara početi primati narudžbe.
LiveWire će pogoniti elektromotor s permanentnim magnetom, koji će imati ponešto drugačiji zvuk od svih drugih Harleya, za koji kažu kako će mijenjati frekvenciju i glasnoću na viši nivo povećanjem brzine. Bez kvačila i mijenjanja brzina, snaga od 72 KS (uz 70 Nm okretnog momenta) će se direktno po okretanju ručice gasa prenositi na cestu.
Podaci o ubrzanju koje će se moći postići, kao i autonomiji s jednim punjenjem baterija, nisu objavljeni. Očekuje se da će u LiveWire biti ugrađena baterija koja će mu omogućiti, uz opciju brzog punjenja, preko 160 kilometara autonomije.
Za kočenje će biti zadužene Brembo diskovi, litij-ionska baterija za pogon bit će smještena u aluminijsko kućište, dok će za svjetla, sirenu i putni računar biti zadužen poseban akumulator. Tehnologija će se pobrinuti da vozač na zaslonu u boji može podesiti način vožnje, odabrati jedan od sedam mogućih, i prepustiti se užitku krstarenja cestama.
LiveWire će ciljati na modernu i urbanu populaciju koja je zainteresirana kako za vožnju i brzinu, tako i za očuvanje okoliša i održivost – nasuprot velikim i bučnim potrošačima energije kakve su tradicionalno vozili Harley Davidsonovi kupci, piše Bug.hr. Na cestama će se Harleyev prvi električni motocikl naći već sljedeće godine, po za sada još nepoznatoj cijeni.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više