spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoGoodyear izradio prototip specijalne gume za električna vozila

Goodyear izradio prototip specijalne gume za električna vozila

Goodyear je na nedavno završenom Sajmu automobila u Ženevi predstavio prototip pneumatika EfficientGrip Performance sa tehnologijom Electric Drive namijenjen rastućem tržištu električnih vozila.
Ovaj rastući segment vozila postavlja jedinstvene zahtjeve u pogledu performansi pneumatika. Rezultati Goodyearovih testova su, naime pokazali da se klasični pneumatici na električnim vozilima habaju čak do 30% brže zbog snažnog, udarnog momenta električnih motora i dodatne težine vozila nastale zbog teških paketa baterije.
Proizvođači vozila, pored izdržljivosti pneumatika za električna vozila, zahtijevaju takođe sve manji otpor kotrljanja, a kupcima je prioritet sve veći domet, jer je infrastruktura stanica za punjenje baterija u većini država još uvijek slabo razvijena.
Treba takođe imati u vidu da su električna vozila pri malim brzinama dva puta tiša od klasičnih vozila, zato pneumatici moraju da obezbijede tihu i udobnu vožnju. Iz Goodyeara navode da dezen gazećeg sloja pneumatika sprječava ulaz zvučnih talasa u kanale i time smanjuje unutrašnju i spoljašnju buku pri kotrljanju.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više