spot_img
15.5 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoGeneral Motors do 2023. izbacuje 18 novih modela električnih vozila

General Motors do 2023. izbacuje 18 novih modela električnih vozila

Američki General Motors objavio je svoju viziju budućnosti automobila, s naglaskom na vlastite planove za naredno petogodišnje razdoblje.
U GM-u čvrsto vjeruju u 100% električnu budućnost, koja će donijeti automobilsku industriju i promet u potpunosti oslobođene nesreća, prometnih gužvi i zagađenja okoliša.
U skladu s tom vizijom ova će kompanija već u sljedećih 18 mjeseci predstaviti svoja nova dva potpuno električna automobila, zasnovana na tehnologiji i poukama iz modela Chevrolet Bolt EV. Nakon toga, do 2023. godine GM će u prodaju pustiti još najmanje 18 novih potpuno električnih vozila.
Kako bi se ovaj plan ostvario potrebno je paralelno razvijati tehnologiju baterija i gorivih ćelija, smatraju u GM-u, piše Bug.hr.
Ovisno o potrebama i situaciji, kompanija planira u svoja električna vozila ugrađivati i baterijske sisteme i one s vodikovim gorivim ćelijama. Jedan od koncepata koji će biti pokretan potonjim rješenjem i elektromotorima bit će SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure), u osnovi šasija nastala na osnovi tegljača koja će ponuditi svestranu primjenu istog podvozja za izradu više vrsta vozila – poput dostavnih kombija, kamiona, ili pak vozila hitne pomoći.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više