spot_img
3.8 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoExperience day u Porsche BH

Experience day u Porsche BH

u organizaciji sektora Postprodaje firme Porsche BH, prva generacija učenika mehatroničara i automehaničara JU SSŠ ‘Džemal Bijedić’ iz Goražda je posjetila prostorije firme Porsche BH i Porsche Sarajevo.
Experience day je bila stručno-edukativna posjeta putem koje je 16 učenika imalo priliku da se upozna sa organizacionom struktorom i servisnim procesima jednog ovlaštenog Volkswagen centra. Prezentiran je kratak historijski pregled, nastanak i razvoj Porsche Holdinga, ali i Volkswagen grupacije sa trenutnim pokazateljima poslovanja kako na globalnom, tako i na bosanskohercegovačkom tržištu.
Učenici su posjetili prostorije ovlaštenog Volkswagen i Audi prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo gdje je fokus stavljen na servisnu radionicu i njenu organizaciju rada. Imali su priliku vidjeti niz praktičnih primjera rada servisnih tehničara, te se upoznati sa najmodernijom opremom.
Nakon toga je upriličen obilazak prostorija Servisne škole Porsche BH u Rajlovcu gdje su se učenici mogli upoznati sa najnovijim tehnologijama u autoindustriji među kojima su i potpuno električna vozila Volkswage e-Up! i e-Golf. Napravljena je teoretska ali i praktična prezentacija novih tehnologija i digitalizacije.
Učenike iz Goražda doveli su prof. Miralem Pašović te voditelj praktične nastave Ahmo Ćurovac. Imali su priliku da se na praktičnim primjerima upoznaju sa osnovnim zadacima u servisu, vide najnovije tehnologije a posebnu pažnju su im privukle i testne vožnje sa električnim vozilima.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više