spot_img
10 C
Sarajevo
spot_img
NaslovnicaAutoEuroNCAP crash test: Fiat Punto dobio nula zvjezdica

EuroNCAP crash test: Fiat Punto dobio nula zvjezdica

Nezavisna organizacija za ispitivanje bezbjednosti automobila (EuroNCAP) je u svojoj najnovijoj, decembarskoj seriji crash testova testirala 15 vozila, a to su Alfa Romeo Giulietta, BMW Serije 6 GT, Dacia Duster, DS 3, Fiat Punto, Ford C-Max, Ford Grand C-Max, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace, Kia Stinger, Kia Stonic, MG ZS, Opel Karl, Toyota Aygo i Toyota Yaris.
BMW Serije 6 GT, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace, Kia Stinger i Toyota Yaris su i sa standardnom bezbjednosnom opremom ocijenjeni sa maksimalnih pet zvjezdica, dok je Kia Stonic to zaslužila sa opcionim Safety Pack-om, prenosi Auto.blog.rs.
Tri zvjezdice sa standardnom bezbjednosnom opremom su dobili Alfa Romeo Giulietta, Dacia Duster, DS 3, Ford C-Max, Ford Grand C-Max, Kia Stonic, MG ZS, Opel Karl i Toyota Aygo (Aygo sa opcionim Safety Pack-om ima četiri zvjezdice).

Fiat Punto na EuroNCAP crash testu dobio nula zvjezdica za sigurnost

Ali glavna vijest u ovoj seriji testova je 0 zvjezdica za ostarjeli Fiat Punto. Ovdje je testiran Punto sa 5 vrata, 1.2L benzinskim motorom od 65 KS i manuelnim 5-stepenim mjenjačem, a dobio je samo 52% bodova za zaštitu odraslih putnika i 43% za zaštitu djece.
Imajući u vidu da je Punto predstavljen još 2005. godine i da je EuroNCAP od tada više puta pooštrio svoje kriterije, rezultat i nije iznenađenje.

valute

VALUTA.BA
spot_img

najnoviji članci

istražite više